20 Aralık 2016 Salı

Peki ya Langford da sahada olsaydı?

Turkish Airlines Euroleague'de haftanın açılış maçında Rusya'da Unics Kazan'ın konuğu olan Galatasaray Odeabank, eksik rakibi karşısında beklemediği bir yenilgi aldı. Rakibinin en büyük kozu Keith Langford'tan yoksun çıktığı maçın başından sonuna kadar bir türlü oyuna ortak olamayan Cimbom sahadan 60-73 mağlup ayrıldı. Önemli skor tehditlerinden beklediği verimi alamayan sarı kırmızılılar bu yenilgiyle ilk sekize yaklaşma yolunda önemli bir darbe almış oldu. Unics Kazan ise bu galibiyetle bu sezon Euroleague'deki dördüncü, Türk takımlarına karşı ise ikinci galibiyetini elde etti. 


Maç öncesi küçük bir sakatlığı bulunan Keith Langford'un kadroda yer almadığı Unics Kazan, maç başına 23.8 sayı ortalaması bulunan yıldızının yokluğunda Voronov ve Colom'un sayı katkılarıyla galibiyete uzandı. Langford'un yokluğunda hücum gücü anlamında kağıt üzerinde daha zayıf gözüken Rus ekibi, bu eksiği takım oyunu ve artan savunma konsantrasyonu olarak avantaja çevirirken; maça favori çıkmak Galatasaray'a yaramadı. Muhtemelen hafta boyunca öncelikle Langford'un savunmasına odaklanan sarı kırmızılılar, onun yokluğunda Kazan'ın değişen hücum mantalitesine karşı hazırlıksız yakalandı. Maçın ilk dakikalarında Langford'suz bocalayan rakibini, kendisi de sayı bulmakta zorlanarak cezalandıramayan Galatasaray, ev sahibinin maç boyu skoru önde götürmesine izin vererek kendi sonunu hazırlamış oldu. Kazan da değişen beşiyle daha savunmacı bir takım olarak sarı kırmızılılara kolay sayı imkanı vermeyince Galatasaray çok kritik bir deplasmandan boynu bükük ayrıldı. 

Unics Kazan'da Evgeny Voronov 7/7 iki sayılık isabet ile kaydettiği 22 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Euroleague sezon istatistiklerinin kat kat üzerine çıkmış oldu. Quino Colom da 17 sayı - 7 asist kaydederek Voronov ile birlikte galibiyetin diğer mimarı olurken, bu ikilinin performansı "peki ya Langford da olsaydı" sorusunu akıllara getirdi. Langford'lu bir Unics Kazan'ın savunmada bir seviye gerileyeceği şüphesiz; fakat Galatasaray'ın bu akşamki performansına karşı Langford'un varlığı sarı kırmızılılara çok daha ağır bir yenilgiye yol açabilirdi. Penetreye ve kısaların pota altına girmesine bu kadar kolay izin veren bir Galatasaray'ın işinin daha delici bir oyuncunun daha varlığında çok daha zor olacağını tahmin etmek için basketbolu çok iyi bilmeye gerek yok. Micov'un sıfır çektiği, Schilb'in 1 sayıda kaldığı, Pleiss'in de son zamanlardaki yükselen performansına yaklaşamadığı bir akşamda, Galatasaray ve Ergin Ataman için yapacak tek şey ise maçtan çıkarılacak dersleri bir kenara not edip, bu akşamın demoralizasyonu bir an önce kafadan atmak olacaktır. 

0 comments:

Yorum Gönder