14 Ağustos 2016 Pazar

Potanın Perileri 2 uzatmada galip

Kadın Basketbol Milli Takımımız 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki beşinci maçında ev sahibi Brezilya karşısında oldukça zorlandığı maçı iki uzatma sonunda 79-76 kazandı. Potanın Perileri böylece beşinci maçında üçüncü galibiyetini alırken gruptaki sıralamasının belli olması için Fransa - Japonya'ya maçının sonucunu beklemeye başladı. Fransa Japonya 11 ve 18 sayı arası bir farkla yenilmediği sürece millilerimiz grubu üçüncü tamamlayacak. 


Potanın Perileri bu akşam belki de grubun en zayıf takımıyla karşılaşsa da, ilk dört maçtaki dar rotasyonun yorgunluğu, çeyrek finalin garantilenmiş olması ve ev sahibi ekibin taraftarı önünde olimpiyatları galibiyetle kapatmak adına azimli olması nedeniyle maça oldukça kötü bir başlangıç yaptı. Nevriye'den gelen sayılar ile elde edilen 8-2'lik üstünlük sonrası çeyreğin kalanında sayı bulamayan Potanın Perileri ilk periyodu 8-15 geride tamamlarken, moral olarak da oldukça bitik gözüktüler. Önceki maçı 40 dakika sahada kalarak tamamlayan Nevriye - Sanders ikilisinin yorgunlukları düşük şut yüzdesine yansıyınca hücum gücümüzün tıkanması ikinci çeyrekte de sayı bulmamızı güçleştirdi. Çeyreğin altıncı dakikası 13-31 Brezilya lehine geçerken, Brezilya serisi 5-29'a ulaştı. Olcay'dan gelen 5 sayı biraz olsun canlanmamızı sağlasa da ilk devre sonunda fark 16 sayıydı: 20-36.


İkinci devre karşılıklı sayılarla başlarken ilk 4 dakika sonunda 29-45 Brezilya üstünlüğü vardı. Şebnem'in üçlüğü ve savunmanın yavaş yavaş gerçek kimliğine bürünmeye başlamasıyla kazanma inancını tekrar kazanan Perilerimiz, Şebnem, Sanders ve Nevriye'den gelen sayılar ve Işıl'ın gayretleriyle farkı kapatmaya başladı ve son 10 dakikaya girerken farkı 6 sayıya kadar düşürdü: 41-47. Final periyoduna savunma sertliğini iyice artırarak başlayan Potanın Perileri, Sanders'ın sayılarıyla skora dengeyi getirdi ve bitime 5 dakika kala Şebnem'in üçlüğü ilk çeyrek sonrasında ilk kez millilerimizi öne geçirdi: 51-50. Şebnem, Işıl ve Sanders'ın sayıları farkı 7 sayıya kadar çıkarsa da, Santos ve Souza ile gelen 0-6'lık Brezilya serisi maçı 60-60 ile uzatmaya götürdü. 


Uzatma çeyreğine millilerimiz tutuk başlarken Castro, Santos ve Dantas'tan gelen sayılar son dakikaya Brezilya'nın 65-70 önde girmesini sağladı. Son dakikaya girerken Nevriye'nin de beş faul alması işimizi iyice zora soksa da, önce Şebnem'in üçlüğü ardından da Işıl'ın kaptığı top sonrası turnikesi maçı 70-70 ile ikinci kez uzatmaya götürdü. İkinci uzatma da Castro'nun sayılarıyla başlasa da, Işıl'ın savunması ve sayılarıyla öne geçen Potanın Perileri son dakikaya 77-74 önde girdi. Castro'nın basketine Sanders'ın serbest atışlarıyla karşılık veren milliler sahadan 79-76 galip ayrılarak gruptaki üçüncü galibiyetini elde ettiler. 

Potanın Perileri'nde Laara Sanders 23 sayı - 10 ribaunt - 4 blok ve Işıl Alben 18 sayı - 9 ribaunt - 5 asist - 8 top çalma ile maçın kahramanları olurlarken, Nevriye Yılmaz 14 sayı - 4 ribaunt, Şebnem Kimyacıoğlu da 14 sayı - 4 ribaunt ve Olcay Çakır 5 sayı - 5 ribaunt - 4 asist - 2 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar. 

1 yorum:

  1. Tebrikler Potanın Perileri! 10 dakikalık ekstra yorgunluk iyi olmadı ama müthiş bir karakter ve arkasından gelen galibiyet. Helal olsun size!

    YanıtlaSil