9 Ağustos 2016 Salı

Rio 2016 İspanya'ya kabus oldu

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler basketbol kategorisinde ikinci maçlar tamamlanırken, madalyanın favorilerinden İspanya turnuvada henüz galibiyet ile tanışamadı. Olimpiyatlara son Avrupa şampiyonu unvanıyla gelen Boğalar, ilk maçta Hırvatistan'a 70-72 yenilirken, bugün de bitime beş saniye kalan yedikleri sayıyla ev sahibi Brezilya'ya 65-66 mağlup oldular. Bu sonuçlar İspanyolların grup lideri olup finale kadar ABD ile karşılaşmama hedefini tehlikeye sokarken, sarı kırmızılı ekibin madalyaya uzanıp uzanamayacağı sorularını da beraberinde getirdi. 


Oynadığı iki maçta da maçın sonuna kadar maçın içinde kalan İspanyollar, ilk maçlarında Hırvatistan karşısında son iki dakika içinde rakibine 0-7'lik bir seri vermiş, yine de maçı uzatmaya gönderme şansı yakalasa da son saniyede eski Efes'li Saric'in Gasol'e yaptığı muhteşem blok sonrası sahadan mağlup ayrılmışlardı. Bugün ise bu sefer Brezilya karşısında geriden gelen taraf olsalar ve son dakika içinde öne geçmeyi başarsalar da, bitime 5 saniye kala Marquinhos'un tipine engel olamadılar ve yine sahadan başları önde ayrıldılar. İspanya'da hem süre hem de skor anlamında Pau Gasol, Sergio Rodriguez, Sergio Llull ve Nikola Mirotic öne çıkan isimler olurlarken, Fernandez, Navarro, Claver ve Rubio'nun aldıkları sürelerde devreye girmekte zorlandıkları dikkat çekti. Bunun yanında Sergio Rodriguez sahada değilken takımın set oyunlarında zorlanması ve asist kısırlığı da dikkat çeken diğer unsurlar. 



İspanya bundan sonraki üç maçını sırasıyla Nijerya, Litvanya ve Arjantin'e karşı yapacak. Nijerya karşısında alacakları galibiyet en azından bir nebze moral olmakla birlikte, Litvanya ve Arjantin maçları gruptaki sıralamayı belirlemede etkili olacak. Bu anlamda Litvanya karşısında sergileyecekleri oyunun da önemi büyüyor. Zira moralli ve formda Litvanya karşısında alacakları bir yenilgi hem son Arjantin maçındaki gerilimi artıracak; hem de gruptan çıkamama, çıksalar bile çeyrek finalde ABD ile eşleşme riskini ortaya çıkaracak. 13 Ağustos Litvanya ve 15 ağustostaki Arjantin maçları kesinlikle izlenmesi gereken maçlar. Şiddetle tavsiye edilir...

1 yorum:

  1. Marquinhos'un tipindeki box-out hatası bir an için akıllara Khryapa'nın Euroleague finalindeki tipini getirdi

    YanıtlaSil