20 Ağustos 2016 Cumartesi

Ricky Rubio ve unutulmaz U16 finali

FIBAU16Europe Avrupa Şampiyonası'nın final gününde son maçlar oynanırken, yarı finalde Türkiye'yi mağlup eden İspanya birkaç saat sonra şampiyonluk için sahaya çıkacak. Biz de hem yıldızlarımızın 19:30'daki üçüncülük maçı, hem de sonrasındaki final maçını beklerken, geçmişe kısa bir göz atalım, 10 sene önce yine İspanya'nın finalist olduğu turnuvada yıldızı parlayan Ricky Rubio'nun muhteşem performansını sizlere hatırlatalım dedik. 

Turnuvayı namağlup şampiyon tamamlayan İspanya'da genç yıldız Ricky Rubio 23.3 sayı - 12.8 ribaunt - 7.1 asist - 6.5 top çalmalık performansıyla dikkatleri üzerine çekerken, gelecekte ne kadar başarılı bir oyuncu olacağının ipuçlarını veriyordu. Özellikle yarı final ve final maçlarında performansını en yükseğe çıkaran Rubio, yarı finalde Hırvatistan'ı 106-82 yendikleri maçta 19 sayı - 10 ribaunt - 13 asist - 11 top çalma ile quadruple-double yaparken, iki uzatmada Rusya'yı 110-106 yendikleri maçta ise 51 sayı - 24 ribaunt - 12 asist - 7 top çalma ile triple-double'lık müthiş bir final performansı sahaya koymuştu. 

Biz de bu yazının sonunda, Rubio'nun kariyerinin ilk yıllarında doğal bir lider olarak basketbola başladığının önemli bir kanıtı olan bu performansını sizlerle paylaşıyoruz. Maçın tamamını izlemeye üşenseniz bile videonun 1 saat 20nci dakika civarındaki 4.periyot son 15 saniyesini mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz. Bir maçın 20 saniye içinde 4 kez nasıl yön değiştirebileceğini ve yıldız olacak bir basketbolcunun şampiyonluğa nasıl etki edebildiğini izlemeden geçmeyin lütfen. 

0 comments:

Yorum Gönder