11 Ağustos 2016 Perşembe

Avrupa Şampiyonları Rio'da "sıfır" çekiyor

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na 2015 Avrupa Şampiyonu unvanıyla gelen İspanya erkek ve Sırbistan kadın basketbol takımları oynadıkları karşılaşmalarda henüz galibiyet alamayarak ilginç bir istatistiğe imza attılar. İki takım da oynadıkları toplam 5 maçın tamamında sahadan yenik ayrılarak Avrupa şampiyonu apoletlerinin hakkını henüz veremediler. 


Erkeklerde İspanya ilk maçında Hırvatistan'a 70-72, ikinci maçta da Brezilya'ya 65-66 yenilirken dün haberini yaptığımız gibi Rio'da kabusu yaşadılar. İspanyollar üçüncü maçlarını bu gece Nijerya karşısında yapacaklar. İspanya'nın ilk galibiyetini bu geceki maçta alması bekleniyor. 

Kadınlarda ise son Avrupa Şampiyonu Sırbistan ilk maçında İspanya'ya 59-65 yenilirken, ikinci maçında Kanada'ya 67-71 kaybetti. Dün de mutlak favori ABD karşısında 84-110'luk bir yenilgi alan Sırbistan kalan iki maçında Çin ve Senegal'i yenip çeyrek finale kalmaya çalışacak. 

İki Avrupa şampiyonunun da kalan maçlarının zorluk derecesinin düşeceği düşünüldüğünde kalan maçlarda 5/5 ile gruptan çıkacaklarını söylemek kulağa oldukça mantıklı gelirken, bu tip turnuvaların çeyrek finalde sonra başladığı düşünülürse hala daha madalya şanslarının sürdüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz.

0 comments:

Yorum Gönder