24 Ağustos 2016 Çarşamba

NBA tarihinin en iyi hücum performansı

Golden State Warriors'un son iki sezonda parkeye yansıttığı hücum performansı, Stephen Curry ve arkadaşlarının NBA tarihinde önemli bir yer edinmesini sağlarken, bu performansın tarihte nasıl bir yeri olduğu konusunda tartışmalara da yol açmıştı. Belki bu sezon Golden State Warriors, ikinci kez üst üste şampiyon olsa, bu tartışmaların boyutu değişecek hatta iyiden iyiye büyüyecekti. Fakat Cleveland Cavaliers'ın şampiyonluğu Warriors'u NBA tarihinde birkaç adım daha ilerlemekten alıkoydu.


Curry ve Golden State Warriors belki de NBA tarihinin en iyi hücum peformansına sahip değiller. Fakat Durant'ın da takıma katılışıyla birlikte bu hedefleri doğrultusunda ciddi bir adım atmış durumdalar. Peki tarihin en iyi ofansif performansı hangi takımın elinde? Bu performans ölçütü konusunda birden fazla hesaplama şekli var. Farklı kaynaklarda farklı sıralamalar bulmak mümkün; fakat her ne kadar farklı kaynaklar farklı sıralamalara sahip olursa olsunlar, zirvedeki 1 numara %99 tek bir kadroyu işaret ediyor: Los Angeles Lakers'ın Pat Riley önderliğindeki 1986-1987 sezonu kadrosunu!


Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, James Worthy ve Byron Scott dörtlüsünün önderliğini yaptığı Los Angeles Lakers, 65 galibiyetle tamamladığı normal sezon sonrası, sırasıyla Denver Nuggets, Golden State Warriors ve Seattle SuperSonics'i yenerek NBA finaline yükselmiş, finalde de ezeli rakibi Boston Celtics'i 4-2 ile geçerek şampiyonluğu elde etmişlerdi. 117.8 sayı ortalamasıyla tamamladıkları sezonda 115.6 ofansif rating ile oynayan Lakers'ın bu performansına daha sonra ulaşan bir kadro olmadı. Magic Johnson'un 23.9 sayı - 12.2 asist - 6.3 ribaunt ortalamalarıyla takımın liderliğini aldığı kadroda, James Worthy 19.4 sayı - 5.7 ribaunt - 2.8 asist, Byron Scott 17.0 sayı - 3.4 asist ve 39 yaşındaki Kareem Abdul-Jabbar da 17.5 sayı - 6.7 ribaunt - 2.6 asist ile şampiyonlukta önemli pay sahibi olmuşlardı. Bu dörtlü yanında A.C.Green 10.8, Michael Cooper 10.5 ve Mychal Thompson da 10.1 sayı ortalamalarıyla çift haneli sayılara ulaşmış diğer isimler olarak bu müthiş hücum performansına katkıda bulunarak tarihe isimlerini yazdırmışlardı. 

0 comments:

Yorum Gönder