2 Eylül 2012 Pazar

Minsk'te moral bulduk, sırada İtalya var

Eurobasket 2013 Eleme Gruplarında ilk 4 maçta beklenen basketbolu sergileyemeyen ve özellikle son maçta Çek Cumhuriyeti'ne karşı fark yiyerek eleştri oklarının hedefi olan A Milli Basketbol Takımımız, Belarus deplasmanından farklı galibiyetle dönerek moral buldu. Maçı baştan sona önde götüren millilerimiz sahadan 91-62'lik skorla galip ayrılarak beşinci maçında üçüncü galibiyetini elde etti. 
Gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ne yenildikten sonra Belarus karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıksak da, Çekler'e karşı alınan farklı yenilgi ve ilk maçta zayıf Belarus'u çok zorlanarak yenebilmemiz akılları kurcalamaktaydı. Neyse ki Çek maçının etkileri kafalardan çabuk çıkmış olacak, maçın başından itibaren ev sahibine karşı
üstünlüğümüzü sahaya yansıtmayı bildik. Maç boyunca en iyi kullandığımız bölge olan pota altında önce Semih, sonra Kerem, ardından da İlkan'ın katkıları ile skor bulmakta zorlanmazken, savunmada da birkaç ekstra dış şut dışında kolay sayı imkanı vermedik. Belarus gibi pota altı üstünlüğü kurabileceğimiz bir takıma karşı topu ısrarla içeri indirerek ilk yarıda maçı koparmasını bildik ve devreyi 49-29 önde tamamladık. 
İkinci devreye 6-0'lık bir seriyle başlamamıza rağmen, üçüncü periyot sendromunun baş göstermesiyle birlikte fark tekrar 20 sayı seviyesinin altına indi. Farkı kapanmasında pota altını daha az kullanmamız, gereksiz yere süreyi kullanma gayretine girmemizin payı büyüktü. Bu dakikalarda Serhat'ın 3 sayılık isabetleri bizi tekrar oyunda tutarken, Ender ve Doğuş'un bireysel gayretleriyle son 10 dakikaya 69-52 önde girdik. Son çeyrekte tekrar gerçek kimliğine bürünen milliler, savunmanın tekrar direncini artırması, Doğuş'un 1 numarada takımı iyi yönlendirmesi ve potal atından Semih-İlkan ikilisinin sayılarıyla farkı açarak sahadan 29 sayı farkla galip ayrıldı: 91-62.
Milli Takımımızda pota altı üçlümüz Semih Erden 20 sayı, 9 ribaund, İlkan Karaman 17 sayı, 5 ribaund, Kerem Gönlüm 14 sayı, 3 ribaund ile en skorer isimler olurlarken, Serhat Çetin 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Emir Preldzic 10 sayı, 8 asist, 4 ribaund, Ender Arslan 9 sayı ve Doğuş Balbay da 7 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. 
Her ne kadar Belarus maçı bizim performansımızı değerlendirebilecek bir maç olmasa da, Çek hezimeti sonrası moral bulmamız ve Doğuş Balbay'ı kazanmamız açısından önemli bir tecrübe oldu. Oyun kurucu pozisyonunda Ender - Doğuş ikilisinin katkılarını farkedip, bugün olduğu gibi etkili pota altı gücümüzü sahaya yansıtabildiğimiz sürece grubun ilk maçlarındaki kara bulutları üzerimizden uzaklaştırmamız işten bile olmayacak. Son olarak da Furkan Aldemir'in neden bu kadar kenarda unutulduğunu anlayabilmiş değilim. Furkan oynadıkça coşan bir oyuncu; süre vermek lazım...

0 comments:

Yorum Gönder