12 Eylül 2012 Çarşamba

Qonşu Almanlar'ı salladı yıkamadı: 81-68

Komşumuz, kardeşimiz Azerbaycan dün gece Almanya deplasmanında bir tarih yazmaya, Avrupa Şampiyonası vizesi almaya çok yaklaşmıştı ki, ev sahibi ekibin yüksek dış şut yüzdesine karşı koyamayarak son çeyrekte oyunda kalamadı ve sahadan 68-81 mağlup ayrılarak elenmekten kurtulamadı. Ligimizde tanıdığımız Chuck Davis, Rasim Başak, Orhan Hacıyeva, Aleksandar Rindin gibi isimleri de kadrosunda bulunduran Azerbaycan maçın ilk 5 dakikasında tutuk kalsa da (8-17), Pashayev ve
Davis'in sayılarıyla yakaladığı 14-3'lük seri sonrası ilk çeyreği 21-22 önde tamamladı. İkinci çeyrekğin başında da 10 sayı farkla geri düşmesine rağmen Davis'in sayılarıyla oyunda kalan Azeriler soyunma odasına 39-43 geride girdi. Azerbaycan'ın elindeki iyi oyuncuları kullanabilmek adına dar rotasyon kullanması dikkat çekerken, bu nedenle takımın zaman zaman sahada 4 uzunla birden oynadığı görüldü. Bu süreçte Orhan Hacıyeva ve Rasim Başak ikilisi 2 ve 3 numaralı pozisyonlarda  oynadılar.
İkinci devreye hedeflediği galibiyete ulaşmak için tüm elinden geleni sahaya yansıtarak başlayan Azerbaycan, Davis ve Pashayev ile etkili olurken, çeyreğin bitimine 4 dakika kala ilk kez öne geçti: 50-51. Fakat bu dakikalarda Almanlar'ı maç boyunca oyunda tutan dış şut isabetine engel olamayınca Schwethelm ve Staiger'in sayıları sonrası son 10 dakikaya 58-54 önde giren taraf Almanya oldu. Final periyodunun başlarında Orhan Hacıyeva ile sayılar bulan Azeriler, Jagla ve Staiger'in dış şutları ve artan yorgunlukla beraber yavaş yavaş oyundan koparak farkın açılmasına engel olamadı ve sahadan da 68-81 mağlup ayrıldılar. Bu sonuçla ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılmaya bu kadar yaklaşan Azerbaycan, Slovenya biletini kaçırırken, Almanya da grubu 8'de 8 ile tamamlamış oldu. 
Azerbaycan'da Chuck Davis 25 sayı, 7 ribaund, 5 asistle en etkili isim olurken, Zaur Pashayev 14 sayı, 4 ribaund ve Orhan Hacıyeva da 13 sayı, 14 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Almanya'da ise süre alan 12 oyuncunun tamamı sayı kaydederken, tam 7 oyuncu 8 sayı ve üzeri atarak skor yükünü paylaştılar.

0 comments:

Yorum Gönder