16 Eylül 2012 Pazar

Güle güle Mirsad Türkcan

Türk basketbolunun önemli isimlerinden Mirsad Türkcan aktif basketbol hayatına son noktayı şu sıralarda Fenerbahçe Ülker Arena'da oynanan Fenerbahçe Ülker - CSKA Moskova maçıyla koyuyor. Forma giydiği kulüpler ve milli takım forması altında sayısız başarıya imza atmış, Türk basketbolu adına birçok ilke katkıda bulunmuş yıldız basketbolcu böylece saha içinde basketbol hayatına veda etmiş olsa da Fenerbahçe idari kadrosunda idari ilişkiler sorumululuğu görevi ile basketbol kariyerine yeni bir yön vermiş olacak.
1976 Novi Pazar doğumlu olan Mirsad, 1993 yılında başladığı Efes Pilsen kariyerinde 3 Lig, 4 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 1 Koraç Kupası kazandıktan sonra 18.sıradan seçildiği kısa NBA kariyerine başladı. New York Knicks ve Millwaukee Bucks foramları giydikten sonra Avrupa'ya dönerek Paris Racing Basket, CSKA Moskova (2 kez), Montepaschi Siena, Dinamo Moskova ve Fenerbahçe Ülker formaları giyen Mirsad, bu takımlarda da iki kez Euroleague Final-Four'u ve 5 TBL şampiyonluğu yaşadı. Özellikle ribauntlarda Euroleague'in sayılı oyuncuları arasında gösterilen milli yıldızımız, bu alanda 1000'i geçen ilk oyuncu olma ünvanını da elinde bulunduruyor. Zaman zaman aşırısı zarar verebilse de basketbolunun temelini oluşturan hırslı kişiliği, hem seyirci hem de takım arkadaşlarının oyundan kopmasına izin vermeyen azmiyle A Milli Basketbol Takımımız'ın da uzun süre değişmez oyuncularından biri olan Mirsad, 2001 yılında İstanbul'da kazandığımız Avrupa ikinciliğinde çok önemli rol üstlenmişti.
Mirsad'ın haberini yaparken, görsel olarak ne ekleyebiliriz diye düşünürken ise ilk aklımıza gelen Eurobasket 2001 çeyrek finali oldu. 18 sayı geriden gelerek son topa getirdiğimiz Hırvatistan maçında 1 sayı geride girdiğimiz son hücumda hücum ribaundunu alıp kendisine yapılan faullerden birini sayıya çeviren Mirsad maçı uzatmaya götürmüştü. Mirsad'a "parkelere güle güle" mesajımızı iletirken bu unutulmaz maçın son saniyelerini hep birlikte hatırlayalım.

0 comments:

Yorum Gönder