28 Eylül 2012 Cuma

Pallacanestro Cantu THY Euroleague'de

Turkish Airlines Euroleague'e katılacak son takımı belirleyecek olan eleme turu finalinde Fransa'nın Le Mans takımını farklı bir şekilde yenen Pallacanestro Cantu, bu sezon Turkish Airlines Euroleague'de mücadele etmeye hak kazandı: 80-66. Karşılaşmaya Markoishvili ve Aradori'nin sayılarıyla hızlı bir başlangıç yapan İtalyan ekibi ilk çeyreği
23-12 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de oyunu kontrolü altında tutmaya devam eden Cantu devrenin bitimine 3.5 dakika kala farkı 19 sayıya kadar çıkarırken (38-19), devre de 44-28 İtalyan temsilcisi lehine sonuçlandı. Soyunma odasından daha istekli dönen taraf Le Mans oldu. Long ve El-Amin'in sayılarıyla çeyreğin ortalarında farkı 8 sayıya kadar indiren (52-44) Le Mans, İtalyan ekibinde Leunen'in devreye girmesiyle bu seriyi sürdüremedi ve son 10 dakikaya Cantu 65-44 önde girdi. Final periyodunda Victor ve Batista dışında skor opsiyonu bulamayan Le Mans, oyuna ortak olma şansını bulamayınca maçın sonunda sahadan galip ayrılan taraf 80-66 ile Pallacanestro Cantu oldu ve THY Euroleague'de mücadele etme hakkını elde etti. 
Pallacanestro Cantu'da Maarten Leunen 15 sayı, 5 ribaund, Pietro Aradori 12 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Marco Cusin de 11 sayı ile takımlarını sürüklerken, J.Batista 15 sayı, 6 ribaund ile LeMans'ın en etkili ismi oldu.

1 yorum:

  1. Pallacanestro Cantu A Grubu'nda Fenerbahçe Ülker'in rakibi oldu.

    YanıtlaSil