30 Eylül 2012 Pazar

Cumhurbaşkanlığı Kupası Beşiktaş'ın


Geçtiğimiz sezonun 3 kupalı şampiyonu Beşiktaş, kupa koleksiyonuna bir de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı ekledi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmada Anadolu Efes'i 77-75 mağlup eden siyah beyazlı ekip böylece tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanarak üstüste dördüncü kupasını almış oldu.

Beşiktaş aynen geçtiğimiz sezon Deron Williams'ın dönüşünden sonra çizilen karamsar tablodan 3 kupa ve yüzünün akıyla çıktığı gibi bu sene de Milangaz'ın sponsorluktan çekilmesinden sonraki gelişmelerin ardından küllerinden doğmuşa benziyor. Uzun süren kadro ve sponsor belirsizliği, antrenör ve yıldız oyuncuların takımdan ayrılmasının ardından bu sene siyah beyazlılardan hüsran bekleyenler yine yanılacaklar gibi. Zira bugün Erman Kunter'in talebelerinin sahaya koyduğu oyun Beşiktaş'ın yine zirveyi zorlayacağının bir işaretiydi. Eğer ki bu oyun daimi olursa tabi. 
18-18 tamamlanan ilk periyot sonrası Tutku ve Jerrels ikilisinin sazı ellerine almasıyla canlanan Kara Kartal ilk devreyi 43-35 önde tamamladı. Kara Kartal'da Jerrels'ın geçen seneki dağınıklığından uzak olması, oyundan koptuğu zamanlarda Tutku'nun devreye girmesi, Muratcan'ın savunma gücü ve Serhat'ın hücum tehdidi Beşiktaş'ın kısa rotasyonun oturduğunun bir göstergesi oldu. İkinci yarının başında devreye girip farkı çift hanelere çıkaran Christopher'a pota altından bugün çok fazla destek gelmese de Markota - Vidmar - Cevher rotasyonu ilerleyen zamanlarda çok can yakabilir. Tabi bu rotasyona katılacak olan Barış'tan bu sezon ekstra bir performans beklendiğinden şüphe yok. Maça dönecek olursak, üçüncü çeyreği ortalarında fark 16 olmuş ve herşey Beşiktaş'ın lehine giderken, Oktay Mahmudi'nin molası sonrası Efes savunma yapmaya başladı. 57-41 sonrası Efes'in pota altında Semih ile etkili olmaya başlaması, Gordon'un çaldığı toplar, Farmar'ın oyunu yönlendirmede tecrübesini oyuna yansıtması ve Vujacic'in ardarda 5 sayısı bitime 8 dakika kala Efes'in 4-18'lik bir seriyle farkı 2 sayıya indirmesini sağladı: 61-59. Maçın son 3 dakikasına 72-66 Beşiktaş üstünlüğüyle girilirken skor yeteneğini bu son dakikalarda hatırlayan Farmar'dan gelen ardarda 8 sayı ile son dakikaya girilirken fark 2 sayıya kadar indi: 76-74. Hücumda zorlanan Beşiktaş karşısında maçı çevirmek için fırsatlar yakalayan fakat Lucas ile serbest atış kaçıran, sonrasında ise Farmar ile çok kritik bir top kaybı yapan Efes, bu şanslardan böylece yararlanamayınca sahadan 77-75 galip ayrılan Beşiktaş tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu. 

1 yorum:

  1. Kupayı kim tasarlamış acaba. Çok çirkin değil mi yahu?

    YanıtlaSil