13 Aralık 2011 Salı

Vince Carter yeni takımını buldu!

NBA'de geçtiğimiz sezonun şampiyonu Dallas Mavericks, tecrübeli yıldız guard/forvet Vince Carter'ı kadrosuna kattı. Geçtiğimiz günlerde Phoneix Suns tarafından serbest bırakılan Vince Carter, böylece Dallas'ın 2 ve 3 numaradaki rotasyonunu daha da güçlendirmiş oldu. Dallas da Lamar Odom hamlesinden sonra, bir yıldızı daha kadrosuna katarak bu sezon da şampiyonluğun önemli adaylarından biri olduğunu kanıtladı. Orlando Magic'in final oynadığı sene transferi, kariyerinin sonunda bir
yüzük kazanma hamlesi olarak algılanan Carter'ın, bu sefer de son şampiyon Dallas Mavericks'i tercih etmesi, iki sene önceki iddaların tekrardan gündeme gelme olasılığını da artırdı.
Vince Carter 1998 draftında Golden State Warriors tarafından 1.tur 5.sıradan NBA'e adım atmış, Antawn Jamison takası sonrası 7 sezon oynayacağı Toronto Raptors'a geçmişti. Sonrasında New Jersey Nets, Orlando Magic ve son olarak da Phoneix Suns forması giyen Carter, kariyeri boyunca 852 normal sezon maçında 22.9 sayı, 5.3 ribaund, 4.2 asist ortalamarıyla mücadele etti. Bunların yanında, 1999 Yılın Çaylağı ödüllü Carter, 8 kez All-Star maçına çağırılıp, 2000 senesinde de efsane smacıyla All-Star smaç yarışmasını kazandı.

0 comments:

Yorum Gönder