31 Aralık 2011 Cumartesi

Olaylı derbiyi Fenerbahçe kazandı: 80-79

Beko Basketbol Ligi'nin 12.haftasında ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Medical Park, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldiler. Başta sona çekişme içinde geçen ve zaman zaman yaşanan gerginlikler dolayı duran karşılaşmayı kazanan taraf son çeyrekteki
geri dönüşüyle Fenerbahçe Ülker oldu. Salonu tıklım tıklım dolduran seyircisinin de desteğini arkasına alan sarı kanarya, karşılaşmadan 80-79 galip ayrılarak bu sezon ligdeki dokuzuncu galibiyetini aldı ve ezeli rakibiyle galibiyet sayısını eşitlemiş oldu.
Karşılıklı sayılarka başlayan ilk çeyrek genelde dengede giderken Shumpert'ten gelen son saniye üçlüğü periyodun skorunu 17-21 Galatasaray Medical Park lehine belirledi. İlk çeyrekte sarı kırmızılılar da 7 sayı atan Shipp'in yanında Furkan ve Songaila'nın da etkinliği dikkat çekerken 7 sayı, 6 ribaund ile oynayan Kaya Fenerbahçe'nin ayakta kalan ismi oldu. İkinci çeyreğin başışnda da Andric ve Shipp'i iyi kullanıp skoru çift hanelere çıkaran Galatasaray (20-30), çok top kaybı yapmaya başlayınca Oğuz Savaş'tan gelen sayılarla fark erimeye başladı. Devrenin bitimine Ömer'İn 3 sayılık isabetiyle farkı 5 sayıya indiren Fenerbahçe Ülker (27-32) de hücumda çok hata yapınca, devre sonuna kadar fark bu seviyelerde korundu ve soyunmad odasına 32-36 önde giren taraf Galatasaray Medical Park oldu. İlk yarının belki de en dikkat çekici noktası ise iki takımın da sadece birer üç sayılık isabet bularak sahadaki toplam üç sayı yüzdesinin 2/17 olmasıydı.
Üçüncü periyoda Engin'in sayılarıyla başlayarak 37-36 öne geçen Fenerbahçe Ülker oldu. Çabuk kendine gelen Galatasaray tekrar oyunun kontrolü eline aldığı anlarda, hakemlerin bir poisyonda Galatasaray hücumundaki ard arda hatalı yürümeleri görmemesi ve sonrasında gelen Galatasaray üçlüğü sonrası salon karıştı. Bu pozsiyona tepki gösteren Fenerbahçeli taraftarların kötü tezahüratları ve sahaya atılan yabancı maddeler sonrası çeyreğin bitimine 2.5 dakika kala skor 47-58 Galatasaray lehineyken hakemler soyunma odasına gitti ve maç bir süre durdu. Olayların sakinleşip hakemlerin geri dönmesinden sonra kaldığı yerden devam eden üçüncü çeyrek 57-63 Galatasaray lehine sonuçlandı. Final çeyreği karşılıklı sayılarla başlarken Shumpert'ten gelen ard arda iki üç sayılık isabet 5.5 dakika kala 11 sayılık Galatasaray üstünlüğünü getirdi: 73-62. Bu dakikadan sonra Gist-Tomas deişikliği ile bir kumar oynayan Fenerbahçe, önce Engin'in kararlılığı sonra da Tomas'tan gelen ard arda 2 üçlük ile yakaladığı 14-3'lük seri sonrası skora 76-76'lık dengeyi getirdi. Engin ve Jerrels ile bulduğu sayılarla serisini 18-3'e çıkartarak 4 sayı öne geçen sarı kanarya, Lakovic'in üçlüğüne engel olamasa da Gordon ile son hücumda yararlanamayan Galatasaray karşısında sahadan 80-79 üstün ayrıldı.
Fenerbahçe Ülker'de sakatlığı nedeniyle oynayamayan Ukic'in yokluğunda 24 dakika süre alıp 16 sayı ile oynayan Engin Atsür en skorer oyuncu olurken, Oğuz Savaş 14 sayı, 9 ribaund, 2 asist, James Gist 14 sayı, 8 ribaund, 1 blok, Curtis Jerrells 10 sayı, 4 ribaund ve Marko Tomas da çok kritik iki üçlük de dahil olmak üzere 10 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Galatasaray Medical Park'ta ise Jaka Lakovic ve Luksa Andric 12'şer sayı kaydederken, Mert Shumpert ve Furkan Aldemir de 10'ar sayı ile oynadılar. Takım istatistiklerinde ise en ilginç nokta Galatasaray'ın 20-9 asist üstünlüğü sağladığı bir maçtan yenik ayrılması oldu.

0 comments:

Yorum Gönder