23 Aralık 2011 Cuma

Efes hem maçı hem Vujacic'i kaybetti

Turkish Airlines Euroleague C Grubu'nda ülkemizi temsil eden Anadolu Efes grubundaki son maçında Real Madrid'e 66-75 yenilerek grubu üçüncü sırada tamamladı. Geçtiğimiz haftalarda TOP 16'yı garantileyen ve bu akşam Real Madrid karşısına rahat çıkan Anadolu Efes maça çok iyi başlayıp ilk devrede farkı açsa da Felipe Reyes ile çıkan tartışma sonrası Sasha Vujacic'in diskalifiye edilmesi sonrası oyun disiplininden koparak sahadan yenik ayrıldı. İlk çeyreği 21-15 önde kapatan Efes, ikinci çeyreğin beşinci dakikasına gelindiğinde de 37-20 öndeydi. Herşey iyi
gidiyor, Efes hem hücum hem savunmada Real Madrid'e karşı üstünlük sağlıyorken bir Real Madrid hücumu sonrası Felipe Reyes - Sasha Vujacic tartışması sırasında Vujacic'in attığı dirsek sonrası diskalifiye olması maçın dönüm noktası oldu. Ritmi bozulan Efes devre arasına 43-36 önde girse de ikinci devrenin başında temsilcimizi yakalayan Real Madrid son çeyreğe 56-57 geride girdi. Son çeyreğe de iyi başlayan ve çeyreğin ilk dakikalarında farkı 10 sayının üstüne çıkaran İspanyol temsilcisi karşılaşmadan da 66-75 üstün ayrıldı.
Real Madrid'de en etkili isim 16 sayı kaydeden Nikola Mirotic olurken, Jaycee Carroll, Kyle Singler ve Sergio Llull 12'şer sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. Anadolu Efes'te ise Dusko Savanovic 15 sayı, 11 ribaund ile double-double yaparken, Sinan güler 13 ve Stanko Barac 11 sayı ile oynadılar. Sasha Vujacic ise oyunda kaldığı 16 dakikada 10 sayı kaydederken diskalifiye olarak TOP 16 maçlarının ilkinde Anadolu Efes'i eksik bıraktı. Maç sonrası dedikodularında Reyes'in, Vujacic'in birlikte olduğu ünlü tenisci Maria Sharapova'ya küfretmesi üzerine olayların başladığı iddia edildi.

0 comments:

Yorum Gönder