31 Aralık 2011 Cumartesi

İzmir derbisi Kaf Kaf'ın : 88-81

Beko Basketbol Ligi'nin 12.haftası iki İzmir ekibini karşı karşıya getiren derbi maçıyla başladı. Karşıyaka Arena'da 3000 civarında seyircisinin desteği altında Aliağa Petkim'i konuk eden Pınar Karşıyaka karşılaşmadan 88-81 galip ayrılarak üstüse beşinci galibiyetini aldı ve ligde yedi galibiyete ulaşmış oldu. Aliağa Petkim ise 12.hafta sonunda 6. yenilgisini aldı.

Karşılaşma karşılıklı basketlerle başlarken ilk 3 dakika 11-11 eşitlikle geçildi. İki takımın da rakibi kontrol etme çabası ile dengede geçen ilk periyot 18-20 Aliağa Petkim üstünlüğüyle sona erdi. İkinci çeyreğin hemen başında Jovo Stanojevic'in pota altı üstünlüğü ile yakaladığı seri, Pınar Karşıyaka'ya skor üstünlüğünü getirdi. Son 2 dakikaya 38-31 önde giren yeşil kırmızılılar devreyi de 43-38 üstün tamamladı. İlk devrede Aliağa'da maça iyi başlayan Ersin Görkem'in faul problemine girmesi Aliağa'yı zor durumda bırakırken, Ryan Toolson da eski takımı karşısında isabetli hücum yüzdesiyle etkili oldu. Pınar Karşıyaka'da ise ikinci periyottan itibaren oyuna ağırlığını koyan Jovo "Reyis" Stanojevic'in pota altındaki etkinliğine Aliağa savunması tarafından bir çözüm bulunamadı.
İkinci devreye de Jovo'nun pota altını domine etmesiyle hızlı başlayan Kaf Kaf skoru 49-38'e getirdi. Burak Bıyıktay'ın molasından sonra toparlanan Aliağa, kısa sürede 21-6'lık bir seri yakalayarak skordaki dengeyi 55-59 kendi lehine çevirdi. Konuk ekip bu seride Orhan Hacıyeva ve Ersin Görkem ile etkili olurken, ikinci periyottan itibaren hakem kararlarına tepki gösteren Karşıyaka seyircisinin de devreye girmesiyle Pınar Karşıyaka tekrar uyandı ve mücadele etmeye başladı. Savunmasını sertleştiren Kaf Kaf, Mire Chatman'ın önderliğinde Jovo ve Alper'in de katkılarıyla 16-2'lik bir seri yakalayarak son çeyreğe 71-61 önde girdi. Final periyodunda Aliağa Petkim birkaç kez skoru dengeleme yönünde hamle yapsa da (skor 76-73'e kadar indi) Chatman ve Jovo ile bu hamlelere karşılık veren Pınar Karşıyaka, son dakikalardaki taktik faulleri de iyi değerlendirince karşılaşmadan 88-81 galip ayrılarak 2011'i seyircisi önünde galibiyetle kapatmış oldu.
Pınar Karşıyaka bu galibiyetle ligdeki üstüste beşinci galibiyetini alırken sıralamadaki çıkışını da sürdürmüş oldu. Birkaç maç fazla süre alamamasının ardından son birkaç maçta performansındaki iyiye gidiş dikkat çeken Alper Saruhan'ın yükselen (dengeli) performansı bu maçta da devam ederken, Chatman ve Jovo'nun istikrarlı performansına gelecek 2 ve 4 numara katkısı Pınar Karşıyaka'nın bu sezonki yerini belirleyecek gibi gözüküyor. Yeşil kırmızılılar "korkusuz şutör" Goran Ikonic'in iyi şut attığı ve İlkan'ın faul problemine girmediği maçları kolay kazanacak gibi gözükürken, aksi durumda sıkıntı yaşayacak gibi. Son olarak da Birkan'ın sakatlığında forma şansı bulan Onur Kentli'den sonra, Hakan Demir'in başa baş geçen bir maçın henüz ikinci periyodunda 1 dakika için bile olsa Onur Çalban'a süre vermesi oldukça sevindirici bir görüntü.
Aliağa cephesinde ise uzunlardan yeterli desteğin gelmediği bir günde, bir de Jovo gibi bir uzunu durduramıyorken, Toolson ve Ratkovica'nın iyi performanslarıyla bile bu maçı kazanmak çok zordu. Orhan'ın üçüncü çeyrekte ekstra performansı olmasa maç çok farklı yönlere gidebilirdi. Takımda yetenekli gençler olmasına rağmen, Karşıyaka seyircisi karşısında oynamaya hazır olmayan bir görüntüsü verdiler. Tecrübeli Hakan Köseoğlu'nun seyirci tepkisi ile etkili olamaması, Ersin Görkem'in de faul problemine girmesiyle oyun düzenleri bozulan Aliağa için belki de maçın en ilginç noktası ise zaten kopmuş olan maçın maçın son 40 saniyesinde başlayan taktik faullerdi. Bu fauller farkı kapatmadığı gibi Ahmet Erdoğan'ın hanesine de istatistik olarak yazıldı.
Pınar Karşıyaka'da Jovo Stanojevic 26 sayı, 7'si hücum olmak üzere 10 ribaundla sahanın en skoreri olurken, Mire Chatman da 26 sayı, 10 ribaund ve 6 asistlik bir performansla triple double'a yaklaştı. Yeşil kırmızılılarda Alper Saruhan 9 sayı, 2 asist, Goran Ikonic 8 sayı, 2 asist, Emre Bayav 7 sayı, 7 ribaund, 3 blok ve İlkan Karaman da 7 sayı, 7 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Aliağa Petkim'de ise Ryan Toolson 20 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Branislav Ratkovica 17 sayı, 3 asist, Orhan Hacıyeva 10 sayı, 9 ribaund ve Ersin Görkem de 10 sayı ile mücadele ettiler.

0 comments:

Yorum Gönder