18 Aralık 2011 Pazar

Aslana Kartal pençesi: 73-65

Beko Basketbol Ligi’nde 10.haftanın merakla beklenen maçında Beşiktaş Milangaz ve Galatasaray Medical Park Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşı karşıya geldiler. Haftaya ezeli rakibinin 1 galibiyet gerisinde giren Beşiktaş Milangaz, ikinci yarıdaki üstün oyunu ile
karşılaşmadan 73-65 galip ayrılarak hem ligdeki sekizinci galibiyetini aldı, hem de averajla rakibinin önüne geçmiş oldu. Galatasaray Medical Park ise böylece ligdeki ikinci yenilgisini aldı.
Maça iyi başlayan taraf Beşiktaş Milangaz olsa da Furkan ve Ender’in sayılarıyla skoru dengeleyen Galatasaray Medical Park, Luksa Andric’in son saniye basketiyle ilk çeyreği 22-24 önde tamamladı. Sarı kırmızılılarda Ender Arslan ilk çeyrekteki 10 sayılık performansıyla fark yaratan oyuncu oldu. İkinci çeyreğe 6-0’lık bir seriyle başlayan Beşiktaş Milangaz, sonrasında Galatasaray’ın Lakovic ve Tutku ile kazandığı sayılara engel olamayınca oyun tekrar dengeye geldi. Karşılıklı sayılarla geçen ilk devre 38-39 Galatasaray Medical Park üstünlüğü ile sonuçlandı. Maçın ikinci devresine iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, Hawkins ve Bonsu’nun sayıları sonrası 4 dakika kala 9 sayılık farkı yakaladı: 52-43. Galatasaray Shumpert ile gelen 7-0’lık seri sonrası farkı 2 sayıya kadar indirse de buna Erceg ve Can ile karşılık veren Beşiktaş final çeyreğine 59-51 önde girdi. Son çeyrekte de farkı açmaya devam eden Beşiktaş, farkı bir ara 16 sayıya kadar çıkarttığı (71-55) karşılaşmadan 73-65’lik bir galibiyetle ayrıldı.
Beşiktaş Milangaz’da David Hawkins 21 sayı, 6 asist, 4 ribaundla galibiyetin mimarı olurken, Zoran Erceg 17 sayı, 6 ribaund, Can Akın 14 sayı, 5 asist, 3 top çalma, Pops Mensah-Bonsu ise 12 sayı, 13 ribaund ile karşılaşmayı tamamladılar. Galatasaray Medical Park’ta ise Ender Arslan 14, Preston Shumpert 11 ve Furkan Aldemir de 10 sayı kaydettiler. Mehmet Yağmur ve Marcelus Kemp’in yokluğunda kısıtlı rotasyonu ile oyunu genelde 6 kişilik bir rotasyonda sürdüren Beşiktaş’ın maçı kazanmasında takım olarak 8/17’lik üç sayı yüzdesi yakalamalarının payı da oldukça fazlaydı.

0 comments:

Yorum Gönder