25 Aralık 2011 Pazar

Banvit Fener'i eli boş gönderdi: 70-66


Beko Basketbol Ligi'nin 11.haftasında Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker'i konuk eden Banvit, son çeyrekteki etkili oyunuyla karşılaşmadan 70-66 galip ayrılarak hem rakibine ligdeki üçüncü yenilgisini tattırdı, hem de averajla Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı geçerek üçüncü sıraya yükseldi.

Karşılıklı sayılarla ve başa baş geçen ilk yarıyı 39-38'lik skorla önde kapatan Banvit, üçüncü periyodun son dakikalarında oyunun kontrolünü Fenerbahçe'ye verince konuk ekip son çeyreğe 5 saylık bir farkla önde girdi: 51-56. Final periyodunda ise Fenerbahçe hücumuna gösz açtırmayan bir Banvit savunması vardı sahada. Özellikle kısa savunmasını çok iyi yapan Banvit, Fenerbahçe Ülker'in top kayıplarını da iyi değerlendirince öne geçip farkı 6 sayıya kadar yükseltti: 68-62. Fenerbahçe Kaya ve Ukiç ile ümitlense de Bajramovic'in basketi skoru tayin etti ve Banvit galibiyet serisine bir yenisini daha ekledi: 70-66.
Banvit'te Charles Davis 16 sayı ile takımının en skoreri olurken, Lance Williams 14, Serkan Erdoğan da 10 sayı kaydettiler. Barış Ermiş her zamanki gibi takımını iyi yönlendirirken, 5 sayı, 4 ribaund, 11 asist, 3 top çalma ve 2 blok istatistikleri yakaladı. İzzet Türkyılmaz ise 9 dakika sahada kalıp özellikle savunmada iyi işler yaparak 3 sayı, 3 blokluk bir performans sergiledi. Banvit takım olarak yaptığı 11 blokla da pota altını Fenerbahçe skorerlerine adeta kararttı. Fenerbahçe Ülker'de ise Roko Ukic 15 sayı, 5 ribaund, 4 asistle oynarken, Bojan Bogdanovic de 12 sayı ile karşılaşmayı tamamladı.

0 comments:

Yorum Gönder