1 Mart 2017 Çarşamba

Türk gecesinde ilk raunt Kaf Kaf'ın

Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turunda iki Türk takımını karşı karşıya getiren eşleşmenin ilk maçında Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda Pınar Karşıyaka'nın konuğu Beşiktaş Sompo Japan oldu. Tıklım tıklım dolu tribünler önünde oynanan ve büyük bir çekişmeye sahne olan maçı 75-70 kazanan Kaf Kaf önümüzdeki haftaki rövanş maçı öncesi küçük de olsa bir avantaj yakaladı. Beşiktaş ise 5 sayılık yenilgiye rağmen saha avantajını kullanacağı ikinci maça umutlu bir şekilde gitti. 


İki takımın da zaman zaman oyunun kontrolünü eline geçirdiği maçın ilk çeyreğinde dominant olan taraf Pınar Karşıyaka olurken, Ponitka'nın skorer oyunu ve yüzdeli dış şutlar ile çeyreği 22-13 önde tamamladı. İkinci çeyreğe de Summers'ın üçlüğüyle başlayarak maçtaki en büyük farkı yakalayan Kaf Kaf'ın hızı verdiği hücum ribauntları ve faullerle kesilirken, Strawberry'nin Beşiktaş hücumlarına ağırlığını koymasıyla birlikte 6 dakika sonunda skor 29-29'a geldi. Çeyreğin kalanı karşılıklı sayılarla geçerken, Karşıyaka'da basit top kayıpları, Beşiktaş'ta ise düşük şut yüzdesi skorun dengede kalmasını sağladı ve devre 41-40 ev sahibi ekip üstünlüğüyle sonuçlandı. 


Soyunma odası dönüşü çeyreğin ilk yarısında Pınar Karşıyaka yine maç başında olduğu gibi Ponitka'nın sayılarıyla yakaladığı 10-0'lık seri sonrası ilk beş dakikayı 51-44 önde geçerken; ikinci beş dakikada pota altı savunmasında sınıfta kaldı. Öyle ki, Ufuk Sarıca pota altında Stimac'ı kullanmaya başlayarak bu zaaftan faydalanırken, ikinci beş dakikada Beşiktaş'ın 14 sayısından 12'si tecrübeli pivottan geldi. Final periyoduna 58-57 üstünlükle giren siyah beyazlılar, final çeyreğinin ilk 3 dakikasında potalarında sayı görmediler. Çeyreğin ilk yarısında iki takım da yüzdesiz hücumlarla sayı bulmakta zorlanırken son 5.5 dakikaya 62-59 Beşiktaş üstünlüğüyle girildi. Bu dakikadan sonra Green'in devreye girip sazı eline almasıyla silkinen ve taraftarının da desteğiyle kontrolü eline alan Pınar Karşıyaka Green'in 10 sayıyla katkıda bulunduğu 12-4'lük bir seriyle tekrar öne geçerken, son saniyelerdeki karşılıklı hatalar maçın sonucunu 75-70 yeşil kırmızılılar lehine belirledi. 



Pınar Karşıyaka 5 sayılık galibiyete rağmen pota altında Beşiktaş karşısında oldukça zor anlar yaşarken, rakibine tam 19 hücum ribaundu şansı tanıdı. Toplam ribauntlarda da 42-24'lük Beşiktaş Sompo Japan üstünlüğünü düşündüğümüzde yeşil kırmızılı ekibin pota altındaki sıkıntısı daha iyi gözükürken, süre alan oyuncularda sadece dördünün istatistik hanesinde ribaunt kısmının dolu olması da düşündürücüydü. Beşiktaş Sompo Japan'in asistlerde de 18-16'lık üstünlüğü dikkate alındığında Pınar Karşıyaka'nın nasıl galibiyete uzandığının açıklaması ise dış şut yüzdelerinde yatıyor. Özellikle maçın başında oldukça yüzdeli dış şut atan Karşıyaka %42'lik bir 3 sayı yüzdesiyle oynarken, Beşiktaş'ın şutörlerinin 2/16'da kalması ev sahibi ekibe skor üstünlüğünü getiren belki de en önemli etken oldu. 

Pınar Karşıyaka'da Mike Green 25 sayı - 5 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma ile en skorer isim olurken, Mateusz Ponitka 22 sayı - 4 ribaunt - 1 blok, Josh Owens ve Dajuan Summers da 10'ar sayı - 6'şar ribaunt ile galibiyette pay sahibi diğer isimler oldular. Beşiktaş Sompo Japan'da ise Vladimir Stimac 20 sayı - 13 ribaunt ile double double yaparken, Earl Clark 14 sayı - 7 ribaunt - 2 top çalma, DJ Strawberry ise 12 sayı ile karşılaşmayı tamamladılar. 











0 comments:

Yorum Gönder