7 Mart 2017 Salı

Banvit Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalist

Türkiye Kupası şampiyonu Banvit, şampiyonluk kovaladığı bir diğer kupa olan Basketbol Şampiyonlar Ligi Son16 turu rövanş maçında konuk ettiği Alman EWE Baskets Oldenburg'u 70-61 mağlup ederek çeyrek final biletini elde etti. Almanya'daki ilk maçın 82-82 beraber bitmesiyle Bandırma'ya avantajlı gelen temsilcimiz, ilk çeyrekteki durgun oyuna rağmen, ikinci çeyrekte Furkan Korkmaz'ın önderliğinde ele geçirdiği üstünlüğü maç sonuna kadar bırakmadı ve 70-61'ilk skorla son sekiz takım arasına adını yazdırdı. Banvit'te Furkan Korkmaz, Jordan Theodore ve Gasper Vidmar performanslarıyla göz doldurdular. 


Durgun başladığı maçın ilk çeyreğini 14-20 geride tamamlayan Banvit, ikinci çeyreğin başında benchten gelen Furkan Korkmaz'ın getirdiği enerjiyle canlandı. Genç yıldızın 2/2 üç sayı, 5/5 saha içi isabetiyle 12 sayı - 2 ribaunt - 1 asistle oynadığı çeyrekte, Theodore'un da sayı ve asistleriyle önce skoru dengeleyen ardından da farkı açan Banvit 15-2'lik seriyle çeyreğin bitimine 4 dakika kala 29-22 öne geçti ve devreyi de 36-26 önde tamamladı. Devre sonunda Furkan'ın yanı sıra Jordan Theodore da 11 sayı - 6 asist - 4 ribaunt gibi dikkat çekici bir istatistik yakalarken, Banvit takım olarak da bir devrede rakibine 30-15'lik bir ribaunt üstünlüğü yakaladı. 


Üçüncü çeyreğe Filipovski yine maç beşiyle başlasa da, 2 dakikada gelen 0-8'lik Ewe Basket Oldenburg serisi molayı ve benchten de Furkan Korkmaz'ı beraberinde getirdi. Mola sonrası Furkan'ın üçlüğüyle rakibin serisini bitiren Banvit, Vidmar'ın 7 sayılık serisiyle tekrar oyunun kontrolünü eline geçirdi. Çeyreğin son dakikasında Furkan'la 5 sayı daha bulan Banvit son 10 dakikaya 53-41 önde girerken, çeyrek sonunda Furkan 20 sayıya, Vidmar ise 14 sayı - 10 ribaunta ulaşmıştı. Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, Banvit kendisine yetecek skor üstünlüğünü korumaya yönelik mücadele etti. Direksiyonda Theodore'un gerektiğinde devreye girdiği çeyreğin sonlarında konuk ekipte Mihailovic'in sayıları farkın kapanmasına neden olsa, sahadan 70-61 üstün ayrılan Banvit, bu sonuçla FIBA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. 

Banvit'te Jordan Theodore 22 sayı - 9 asist - 7 ribauntla takımın en skorer ismi olurken, bu performansıyla triple-double'a da oldukça yaklaştı. Furkan Korkmaz da özellikle iki ve üçüncü çeyreklerde Banvit'in maçın momentumunu yakaladığı dakikalarda aldığı inisiyatif ve 20 sayı (4/6 üçlük) - 5 ribaunt - 3 asistlik performansıyla galibiyette çok önemli rol oynadı. Bu ikili yanında Gasper Vidmar 16 sayı - 10 ribaunt ile double-double yaparken, Damian Kulig de 5 sayı - 8 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladılar. Takım istatistiklerinde ise Banvit rakibine ribauntlarda 47-31'lik üstünlük sağlayarak pota altının hakimiyetini maç boyunca elinde tuttu. 

0 comments:

Yorum Gönder