19 Mart 2017 Pazar

Muratbey Uşak'a Karşıyaka morali

Basketbol Süper Ligi'nde bu sezon beklenen performansı sergileyemeyen ve son haftalara girerken düşme potasından uzaklaşmaya çalışan Muratbey Uşak, sahasındaki seyircisiz maçta Pınar Karşıyaka'yı 86-71 mağlup ederek çok önemli bir galibiyet elde etti. Bu sezonki yedinci galibiyetini elde eden Uşak ekibi böylece Best Balıkesir ile arasındaki farkı iki maça çıkarmış oldu. Pınar Karşıyaka ise FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçındaki Venezia mücadelesi öncesi moral bozucu bir yenilgi alırken, son 6 lig maçındaki beşinci yenilgisini alarak düşüşünü sürdürdü. 


Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Muratbey Uşak 3.5 dakikada 13-2 ile yakaladığı çift haneli farkı ilk yarı boyunca artırarak korudu. Pınar Karşıyaka ilk dakikalarda istediği pozisyonları bulmasına rağmen, düşük şut yüzdesi ve kaçan turnikeler sonrası sayı bulmakta zorluk yaşayınca Muratbey Uşak hızlı hücumlar ve ribauntlardaki üstünlüğünü değerlendirip skoru giderek açtı. İlk çeyrek 23-11 ev sahibi ekip üstünlüğüyle geçilirken, çeyrek arasındaki iki dakikalık mola da Muratbey Uşak'ın hızını kesemedi. Freimanis içeriden ve dışarıdan kaydettiği isabetlerle Uşak'ın skorda önderliğini yaparken, devreyi 19 sayı- 5 ribaunt ile tamamladı. Augustus da pota altında oldukça etkili olurken, özellikle hücum ribauntlarında Ibekwe ile beraber pota altının hakimiyetini ele geçirdiler ve Karşıyaka'nın hamle yapmasına engel oldular. Summers'ın sakatlıktan çıkması nedeniyle fazla süre almadığı devrede Markovic'in Petway ısrarı da Karşıyaka için olumsuz gelişmelerden biri olurken, tecrübeli forvetin hem hücum hem de savunmada aksaması Muratbey Uşak'ın pota altındaki etkinliğinin önemli nedenlerindendi. Öyleki Markovic'in yapamadığı hamleler Ozan Bulkaz'a rahat rahat rotasyonunu değerlendirme fırsatı verdi. Devre 46-29 Muratbey Uşak üstünlüğüyle sonuçlanırken dikkat çeken istatistikler ev sahibi ekibin ribauntlarda 29-20, asistlerde 11-3 üstünlüğü ve Pınar Karşıyaka'nın 1/12'lik üç sayı yüzdesiydi. 


Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyunun kontrolü ev sahibi ekipteydi. Farkı 20 sayının üzerine çıkaran Muratbey Uşak savunma sertliğini hiç düşürmezken, Karşıyaka'nın dış şutlardaki düşük yüzdesi nedeniyle iyice içeri gömülü savunmaya başladı. Gömülü savunmanın Karşıyaka'nın set hücumunu tıkaması, Augustus'tan gelen hücum ribauntlarının da rakibe hızlı hücum şansı tanımaması sonrası fark ikinci devre boyunca 10-20 sayı arasında gidip gelirken, Freimanis'in skoru sürüklemeye devam etmesi, pota altında da sağladıkları üstünlük Muratbey Uşak'ın çift hanelerdeki farkı maç sonuna kadar korumasını sağladı. Pınar Karşıyaka'da ikinci çeyrekte sonlarına doğru kenara gelirken Markovic'in ciddi tepkilerine maruz kalan Ponitka ikinci devrede Boşnak coach'tan süre bulamazken (son 1 dakika hariç), Petway'in etkisiz eleman performansı ve yanlış şut seçimleri yeşil kırmızılıların maça hiç dahil olamamasını da beraberinde getirdi. Vasiliauskas, Harrison ve Obekwe'den sınırlı sayı katkısı geldiği bir günde Freimanis ve McKissic ile sayılar bulmaya devam eden Muratbey Uşak son çeyrekte de üstünlüğü kaybetmeyerek sahadan 86-71 galip ayrıldı.

Muratbey Uşak'ta kariyer günü yaşayan Ronalds Freimanis 5/8 üç sayı isabeti, 32 sayı ve 5 ribaunt ile maçın yıldızı olurken, pota altında adeta bir krallık kuran Zach Auguste 18 sayı - 13'ü hücum 19 ribaunt ve Shaq McKissic 12 sayı- 6 ribaunt - 6 asist ile galibiyetin mimarı olan diğer iki isim oldular. Pınar Karşıyaka'da ise 20 sayı - 8 ribaunt yapan Michael Green ve 14 sayı - 9 ribaunt ile oynayan Josh Owens farklı yenilgiye engel olamadılar. Takım istatistiklerinde ise Muratbey Uşak'ın 55-35 ribaunt ve 17-11 asist üstünlüğü maç skorunun bir nevi açıklamasıydı.  

0 comments:

Yorum Gönder