4 Mart 2017 Cumartesi

Akatlar'da kazanan Beşiktaş: 86-81

Basketbol Süper Ligi'nde 20. haftanın açılış maçında sahasında Pınar Karşıyaka'yı konuk eden Beşiktaş Sompo Japan rakibini 86-81 mağlup ederek ligde 16. galibiyetini elde etti. Basketbol Şampiyonlar Ligi eşleşmesi nedeniyle 6 gün içinde 3 kez karşılaşacak iki takımın ikinci karşılaşmasında daha etkili olan ve rotasyonu daha etkili kullanan siyah beyazlılar baştan sona üstün götürdükleri maçı son çeyrekte zorlanmalarına rağmen kazanırlarken, Pınar Karşıyaka da 20. maçında 10. yenilgisini alarak yavaş yavaş Play-Off'a girememe tehlikesini hissetmeye başladı. 


Karşılaşmanın başında daha derli toplu hücum edip, rakibine karşı düzen içinde oynayan taraf Beşiktaş Sompo Japan olarak gözüktü. Karşıyaka'nın pota altındaki eşleşme hatalarını iyi değerlendiren Kara Kartal kolay sayılar bulurken, Pınar Karşıyaka hücumlarında isabetsiz şutlar Owens'ın aldığı hücum ribauntlarıyla ikinci şans toplarına dönünce oyuna denge geldi. Başa baş geçen ilk çeyreğin sonlarına doğru Owens'ın iki faule ulaşıp yerini Petway'e bırakması Karşıyaka hücumlarının düzenini bozarken, savunmada da Strawberry ve Stimac'a çözüm bulunamaması Beşiktaş'ın çeyrek sonunda 25-19'luk üstünlüğü yakalamasını sağladı.


Owens'ın faul problemi nedeniyle kenarda olması Karşıyaka'yı ikinci çeyrekte de olumsuz etkiledi. Owens çıkarken 17-13 önde bulunan Kaf Kaf, çeyreğin ilk 3 dakikasında da hiç saha içi isabeti bulamayınca 7 dakikada Beşiktaş Sompo Japan'e 3-15'lik bir seri verdi. Beşiktaş ise çeyreğin ortasından itibaren tekrar sahaya giren Stimac'ın pota altında Petway'e kurduğu üstünlüğü iyi değerlendirirken, siyah beyazlı kısaların çok sayıda dış şut kaçırmasına rağmen farkı açmaya devam etti. Çeyreğin sonlarında ise Clark'tan gelen dış şutlar Beşiktaş'ın farkı çift hanelere çıkarmasını sağlarken, Karşıyaka'da Brown ve Green'in sayılarına devrenin son hücumunda Strawberry basket faul ile cevap verince devre arasına girerken skorbordda 46-37 Beşiktaş Sompo Japan üstünlüğü vardı. İlk devrede Beşiktaş Sompo Japan'in ribauntlardaki 20-11 üstünlüğü, aldıkları 8 hücum ribaundu ve ikinci şans toplarının etkisi skora da yansırken, siyah beyazlı ekibin zaman zaman uyguladığı baskılı savunmaya rağmen hiç top çalamaması dikkat çekti. 

Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, Ponitka'nın kaçırdığı iki boş üçlüğe Thompson iki isabetli üçlükle karşılık verince 3.5 dakika sonrası 16 sayı geriye düşen Pınar Karşıyaka mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşü Green'in üç üçlüğü ve 1 asistiyle 12-2'lık bir seri yakalayan Kaf Kaf, son 2.5 dakikaya girerken Owens'ın serbest atışıyla farkı 5 sayıya kadar düşürdü: 62-57. Kalan sürede karşılıklı basketler farkın sabit kalmasını sağlarken, son 10 dakikaya 66-61 Beşiktaş Sompo Japan üstün girdi. Üçüncü çeyrek pota altındaki etkinliğini sürdüren Stimac 17 sayı - 10 ribaunda ulaşıp son 10 dakikaya girmeden double-double'a ulaşırken, Pınar Karşıyaka'da da Green 21 sayı - 8 asist ile double-double istatistiğine oldukça yaklaştı. 

Final periyodu Owens'ın smacıyla başlarken, ilk birkaç dakika karşılıklı basketlerle geçti. Pınar Karşıyaka'da Green ve Brown'un sayılarına Beşiktaş maç başından beri fazla devreye girmeyen Weems'in eşleşme avantajını kullanarak bulduğu basketlerle cevap verirken son 5 dakikaya 77-73 siyah beyazlıların üstünlüğüyle girildi. Ufuk Sarıca'nın Stimac'ı uzun süre kenarda tutmasının Karşıyaka'nın oyuna ortak olmasında rolü büyük olurken, 2:50 kala Summers'ın hücum ribaundu sonrası kaydettiği boyalı alan sayısı skora 77-77'lik dengeyi getirdi. Karşıyaka'nın eşitliği yakalamasında çok önemli rolü olan iki isim Green ve Brown'un çok yorulması yeşil kırmızılıların son iki dakikadaki hücum ritmini bozunca, Clark'ın iki basket faulünden gelen 6 sayı Beşiktaş'ın tekrar üstünlüğü elde etmesini sağladı. Summers ve Brown'un sayılarına Kenan ile karşılık veren Beşiktaş 18 saniye kala 85-81 üstünlüğü yakalarken, kalan sürede üstünlük el değiştirmeyince sahadan galip ayrılan ekip 86-81 ile Beşiktaş Sompo Japan oldu. 

Beşiktaş Sompo Japan'de DJ Strawberry 19 sayı - 5 ribaunt - 3 asist ile en skorer isim olurken, Vladimir Stimac 17 sayı - 11 ribaunt, Earl Clark 17 sayı - 8 ribaunt ve Kyle Weems de 12 sayı - 5 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Pınar Karşıyaka'da ise Michael Green 24 sayı - 8 asist, Dajuan Summers 18 sayı - 9 ribaunt ve J'covan Brown da 16 sayı - 6 asistle oynamalarına rağmen yenilgiyi önleyemediler. Takım istatistiklerine baktığımızda ikinci yarıda Stimac'ın daha az süre almasıyla Pınar Karşıyaka ribauntlardaki farkı kapatmasına rağmen, siyah beyazlı ev sahibi ekibin maç sonunda 39-32 üstünlüğü vardı. Beşiktaş Sompo Japan bloklarda da 6-0'lık bir üstünlük yakalarken, Pınar Karşıyaka ise top çalmada 6-2'lik bir üstünlük elde etti. Kaf Kaf aynı zamanda maç boyunca sadece 5 top kaybı yaptı. Son olarak da Ufuk Sarıca belki de hafta içi oynanacak maçı düşünerek son çeyrekte Stimac ve Thompson'u dinlendirmeyi tercih ederken, "bu tercihini son çeyrekte Karşıyaka'nın maça ortak olmasına mı yoksa skor eşitlendikten sonra Kenan ve Clark'ın kritik hamlelerle fark yaratmasına mı bağlamalı" sorusunun yanıtını basketbolseverlere bırakıyorum. 


0 comments:

Yorum Gönder