16 Mart 2017 Perşembe

Granger & Heurtel; Anadolu Efes üçer üçer

Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague'te sezonun 26. maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ettiği Maccabi Tel Aviv'i 92-87 mağlup ederek bu sezonki 14. galibiyetini aldı ve Play-Off'a katılabilme yolunda önemli bir avantaj elde etti. Maça durgun başlayan ve vasat bir basketbolla geçen ilk yarıyı geride kapatan Anadolu Efesi ikinci yarıda Granger ve Heurtel'le yakaladığı serilerin katkılarıyla sahadan 5 sayılık bir galibiyetle ayrılmasını bildi. 


Karşılaşmanın ilk yarısında anlaşılmaz bir şekilde motivasyon problemi gözlenen ve vasatı geçemeyen bir performans sahaya koyan Anadolu Efes, Maccabi'nin de çok fazla hata yapması sonrası devreyi sadece 1 sayı farkla 41-42 geride tamamladı. Savunmada ciddi bir konsantrasyon eksikliği göze çarpan ve potasında kolay hızlı hücum sayıları gören; hücumda da dış şutlarda isabet sağlayamayan temsilcimiz (0/7 üç sayı), Dunston ve Brown'un sayılarıyla oyunda kalarak farkın açılmasına engel oldu. 


Soyunma odası dönüşünde de savunma problemini tam anlamıyla çözemeyen Anadolu Efes, çeyreğin bitimine 4:20 kala 52-50 üstünlüğe sahipti. Bu dakikadan sonra devreye giren ve ikisi üçlük 4/4 isabetle 1.5 dakikada 10 sayı kaydeden Granger'ın önderliğinde 10-2'lik bir seri yakalayan Anadolu Efes bu seriyle birlikte skor üstünlüğünü eline geçirerek son 10 dakikaya 67-57 önde girdi. Final periyoduna ise Heurtel direksiyonu Granger'ın elinde alarak Anadolu Efes skorunu sırtladı. Çeyreğe Heurtel'in ikisi üçlükten gelen 8 sayısıyla başlayan Efes bitime 7 dakika kala 75-63 ile 12 sayılık üstünlüğü yakalayarak galibiyet yolunda önemli bir avantaj yakaladı. Kalan sürede Maccabi zaman zaman farkı 7-8 sayı çıtasına düşürmeyi başarsa da, son saniyelere kadar farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes, son 10 saniyede Honeycutt'ın yaptığı ilginç hatalara rağmen sahadan 92-87 galibiyetle ayrılarak, Play-Off yolunda çok değerli bir galibiyet elde etti. 

Anadolu Efes'te Jayson Granger 22 sayı - 4 asist - 4 ribaunt - 2 top çalma ve Thomas Heurtel 18 sayı - 8 asist - 3 ribaunt ile galibiyetin mimarları olurlarken, Bryant Dunston özellikle ilk yarıdaki performansıyla 13 sayı - 12 ribaunt ve Derrick Brown da 12 sayı - 5 ribaunt - 3 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Maccabi Tel Aviv'in en etkili ismi ise 23 sayı - 4 ribaunt ile mücadele eden Victor Rudd oldu. 

1 yorum:

  1. Honeycutt maçı vermek için elinden geleni yaptı son dakikada.

    YanıtlaSil