5 Mart 2015 Perşembe

Euroleague günü: Ribaunt alamıyoruz

Turkish Airlines Euroleague'de TOP16 dokuzuncu maçları bugün başlayacakken, ilk sekiz maç itibariyle TOP16'nın en az ribaunt alan takımları Anadolu Efes ve Galatasaray Liv Hospital oldular. Anadolu Efes aldığı toplam 245 ribaunt ve maç başına 30.6 ortalamasıyla 16 takım arasında son sırada yer alırken, Galatasaray Liv Hospital da toplam 264 ve maç başına ribaunt 33 ile Efes'in bir üstünde yer aldı.
 
 
Günümüz basketbolunda her ne kadar pota altının takım başarısındaki etkisi azalsa ve hücumlar daha çok dış şuta dayanmaya başlasa da, rakibe verilen hücum sayısını azaltmak ve ikinci şans hücumları yakalamak açısından ribauntların etkisi asla yadsınamaz. Bu anlamda pota altı halimiyetinin önemi tartışılmazken, Euroleague TOP16'da çeyrek final mücadelesi veren takımlarımızın bu istatistikte en alt sıralarda yer alması, üstünde yoğunlaşılması gereken bir konu olarak dikkat çekmekte.
Tabi listeye baktığımızda Efes ve Cimbom'dan sonraki pozisyonlarda sırasıyla Barcelona, Panathinaikos ve Olympiakos'un bulunması istatistiki anlamda pota altı etkinliğinin o kadar da üstüne düşmememiz gerektiği savını güçlendirse se, özellikle çeyrek final yolunda önünde önemli maçları olan Anadolu Efes'in pota altındaki performansının bir an önce yükselmesi gerektiğini düşünüyoruz.
Bu arada, küçük bir not daha: TOP16'da mücadele eden diğer ekibimiz Fenerbahçe Ülker de toplam 294 ve maç başına 36.8 ribaunt ortalama ile bu sıralamada yedinci sırada yer alıyor.

0 comments:

Yorum Gönder