11 Mart 2015 Çarşamba

F4'a Fener mi Cimbom mu gidecek?

Euroleague Women çeyrek finalinde eşleşen iki takımımız Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank bu akşam serinin üçüncü ve son maçında Final Four'a yükselmek için mücadele verecekler. Kendi sahasındaki ilk maçı 2 sayı farkla (58-56) kazanan Fenerbahçe ve yine kendi sahasındaki maçtan 59-57'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray, 1-1'lik serideki üçüncü maçı Fenerbahçe Ülker Arena Metro Enerji Spor Salonu'nda yapacaklar.
 
 
Geçtiğimiz sezon Euroleague Women finalinde karşılaşan iki takımdan Galatasaray Odeabank Avrupa Şampiyonu olurken, Fenerbahçe de Avrupa ikinciliğini elde etmişti. Bu sezon ise Galatasaray gruplara çok kötü bir başlangıç yaparak ilk beş maçın tamamını kaybetmişti. Sonradan yükselişe geçen sarı kırmızılılar kalan 7 maçın 5'ini kazanarak grubu dördüncü sırada tamamlayıp çeyrek final vizesini almıştı. Fenerbahçe ise gruba fırtına gibi bir giriş yapıp ilk 11 maçın 10'unu kazanarak grup liderliğini garantilemişti. Çeyrek final eşleşmesinin başında Fenerbahçe bir adım önde ve favori gözükürken, iki takım arasında oynanan maçlar üçüncü maçın da kesin bir favori olmadan çekişmeli bir şekilde geçeceğini gösterdi. Kağıt üzerinde Fenerbahçe biraz daha ağır bassa da, detaylı analizlerin işe yaramayacağı, üzerindeki baskıyı iyi kaldırabilen, elleri titremeyen ve yürekten mücadele edenin kazanacağı bir maç izleyeceğiz. Geçen sezonun finalini de unutmamak lazım. Galatasaray'ın yarı finalde elenecek derken, final oynanmadan Fenerbahçe şampiyon edilirken sonunda Cimbom'un nasıl Avrupa Şampiyonu olduğunu... 
Bu akşamki maçta salondan galibiyetle ayrılan takım Final Four yarı finalinde UMMC Ekaterinburg ile eşleşecek gibi gözükse de, diğer yarı finalde Bourges Basket ile oynayacak Dinamo Kursk'un Final Four'a çıkması halinde, statü gereği Rus takımları birbirleriyle karşılaşacağından, temsilcimizin rakibi Çek USK Praha olacak. Türk basketbolu için yine önemli bir gece. İyi olan, devamını iyi getirecek olanın kazanması dileğiyle.

0 comments:

Yorum Gönder