22 Mart 2015 Pazar

Bu IŞİD değil Karşıyaka Arena korkusu

Haftaiçinde gündeme oturan GranCanaria'lı oyuncuların Twitter yoluyla tehdit edildiği ve garanti verilmediği takdirde İzmir'e gelmeyecekleri haberine bizim yaklaşımımız biraz daha farklı. KafKaf'ın Arena'daki son maçlarında aldığı rahat galibiyetler, özellikle son Lietuvos Rytas maçında taraftarının da etkisiyle kurduğu ezici üstünlük, her ne kadar kendi sahasında 10 sayılık bir galibiyet alsalar da, İspanyol ekibinin gözünü korkutmuş olmalı. İşi riske atmak istemeyen İspanyollar da klasik masa başı oyunlarına başvurmayı tercih etmişler. Ee ne de olsa Türkiye Ligi'nde dahi kimi kişiler tarafından kuyuya atılan bu tip taşlar sonrası, İzmir Emniyeti'nce kafese alınmaya çalışılan Karşıyaka taraftarı, Avrupa Arenası'nda daha dikkatli olmak bahanesiyle frenlenmeye çalışılır diye düşünüyorlar. Çarşamba akşamı tribünlerde ilk 3 sırada Polis Kordonu görürsek hiç şaşırmayalım. İki işgüzarın eğlence olsun diye yaptığı bu saçma hareketin kendi aleyhimize çevrildiğini EuroChallenge finalinden sonar birkez daha izleyebiliriz.
 
 
Bugüne kadar Karşıyaka Arena'ya gelen takımlara şöyle bir sormak lazım ne olay olmuş; nasıl karşılanmışlar Arena'da diye. Ewe Basket hala daha resmi sitesinde Karşıyaka'nın her türlü başarısında tebrik mesajı atmakta. Basketbol anlamında orta seviyedeki ülkelerin takımlarının benchleri, maç sırasında maçı takip etmektense, sürekli olarak Arena atmosferini kameraya almakla uğraşıyorlar. Son olarak deplasmana gelen Rytas'lı taraftarlarla çekilen ve sosyal ortamlarda paylaşılan fotoğraflara bakın isterseniz. Bunlar saymakla bitmez. Hatırladğıım sadece Jerusalem maçı var, bir miktar olay yaşanan ki, arka planda yaşananları burda paylaşmayı tercih etmiyorum.
Şimdi İspanyol ekibinin, klasik İspanyol masa başı oyunlarına ihtiyaç duymadan Arena'ya gelip basketbollarını oynamalarını bekliyorum. Turu geçen taraf olursa alkışlarla uğurlanacaklar; aksi durumda ise Arena'daki maç sonu kutlamasını seyredip "IŞİD değil, basketbolu kafaya taksaymışız keşke" diye Kanarya Adaları'na geri dönecekler. Maç sırasında "İspanyol işi" tahrikler de mutlaka olacaktır. Onlara kanmamak da Karşıyaka taraftarının işi oluyor. Başarılar Kaf Kaf.

0 comments:

Yorum Gönder