10 Mart 2015 Salı

Final Four için saldır Trabzon!

EuroChallenge Cup'ta mücadele eden temsilcimiz Trabzonspor Medical Park, çeyrek final ilk maçında bu akşam kendi sahasında Rus Avtodor Saratov'u konuk edecek. Kupada iyi bir performans yakalayan ve oynadığı 12 maçın 11'ini kazanan bordo mavili temsilcimiz, 3 maçlık seride iki galibiyeti elde eden takım olma mücadelesi yapacak.
 
 
EuroChallenge Cup'taki istatistiklere baktığımızda birçok istatistik açısından zirvedeki iki takımın maçı olacağını görüyoruz. Avtodor Saratov maç başına 91.4 sayı ile kupanın en skorer takımı. Fakat buna bakıp kanmamak lazım. Aynı şekilde 82 gibi yüksek bir sayı yeme ortalamaları var. Trabzonspor'un 75.5 ile kupanın en iyi savunmacıları arasında beşinci sırada yer aldığını düşünürsek, iyi savunma ile Rus ekibini durdurması oldukça mümkün. Yalnız %39.8 ile üçlük atan Rus ekibine karşı ön alan savunmasını oldukça sıkı tutmak gerekiyor. Gerçi Trabzonspor bugüne kadar yaptığı savunmayla rakiplerini %28 üç sayı isabetinde tuttuğunu da unutmamak lazım.
Diğer istatistiklere bakarsak, Avtodor 2.16'lık Fesenko'nun da yadsınamaz etkisiyle EuroChallenge'ın en ribauntçu takımı (42.5), en yakın takipçisi ise 40 ortalama ile Trabzonspor MP. Benzer şekilde asist sıralamasında da lider Avtodor'un (20.8) - ki 9.8'i Courtney Fortson'dan geliyor) en yakın takipçisi yine bordo mavililer (18.6). Avtodor bloklarda da yine Fesenko etkisiyle 3.3 ortalama ile ikinci sırada yer alırken, bordo mavili temsilcimizin en büyük avantajı ise onları kupanın en iyi 3. top çalan takımı yapan 8.1'lik top çalma ortalaması. Yalnız Trabzonspor'un %65'lerde olan serbest atış yüzdesine dikkat. Çizgiye giderken konsantrasyonu üst seviyede tutmak şart.


İlk kez verdiği Avrupa Kupası mücadelesinde çeyrek finale kadar yükselen Trabzonspor güçlü bir rakiple mücadele etmesine rağmen, Hakan Demir'le yolların ayrılması ve Nenad Markovic döneminin başlamasından sonra yükselen performansıyla Final Four'a o kadar da uzak değil. Her ne kadar haftasonu Royal Halı Gaziantep karşısında alınan ağır yenilgi moralleri bozsa da, akılların bugünkü maçta olduğunu düşünürsek, iyi konsantre olmuş bir Trabzon'un taraftarının desteğini de arkasına alarak Avtodor karşısında ilk maçta galibiyet elde ederek avantajı yakalamasını diliyoruz. Başarılar Trabzon!

0 comments:

Yorum Gönder