17 Mart 2015 Salı

Fenerbahçe'nin rakibinin ilginç özelliği

Bayanlar Euroleague çeyrek finalinde ezeli rakibi Galatasaray Odeabank'ı eleyerek Final Four bileti alan Fenerbahçe'nin Final Four yarı finalindeki rakibi Çek USK Prag'ın bu sezon aldığı sonuçlara baktığımızda ilginç bir özelliği dikkati çekiyor.
 
 
ZVVZ USK Praha çeyrek final ikinci maçında rakibi CB Avenida'yı elerken 72-43'lük farklı bir galibiyet elde etmişti. Bir Euroleague maçında görmeye pek alışık olmadığımız böyle farklı bir galibiyet dikkatleri Çek ekibinin üzerine çekerken, Prag'lı bayanlar bu sezon aslında bu skoru üçüncü kez yaşamışlardı. Hem de çok yakından tanıdığımız bir ekip karşısında. Temsilcimiz Galatasaray Odeabank karşısında...

Galatasaray bildiğiniz üzere, sezona çok kötü bir başlangıç yapmıştı. Bu kötü süreçte Çek ekibiyle da karşılaşan Cimbom, kendi sahasında 72-43'lük bir hezimete uğramıştı. Sarı kırmızılar sonrasında ise yükselişe geçmiş ve arka arkaya maçlar kazanmış, bu yükseliş süresinde deplasmanda karşı karşıya geldikleri Çek ekibini aynı skorla 72-43 ile sahadan silmişlerdi. USK Prag çeyrek finaldeki Avenida galibiyetiyle birlikte üçüncü kez aynı farklı skoru tabelaya yazdırırken ilginç ve ulaşılması zor bir istatistiğe de sahip oldu.
Dörtlü Final'in ev sahipliğini yapan Çek temsilcisi ilk maçını Fenerbahçe ile yapacak. Sarı lacivertlilerin yarı final eşleşmesinde favori olması, Çek ekibinin kendi evinde Galatasaray'a bu skorla yenilmiş olması sonrası Final Four'da sarı lacivertli bayanlarımızdan da böyle farklı bir galibiyet gelir mi diye düşünmeden edemiyoruz. Tabiki bu düşünce işin eğlencesi. O gün geldiğinde, Fenerbahçe'nin 1 sayı ile galibiyeti dahi sarı lacivertli temsilcimize üst üste üçüncü kez Euroleague Final biletini sağlayacak. Başarılar Fenerbahçe! Başarılar kızlar!

0 comments:

Yorum Gönder