18 Nisan 2018 Çarşamba

Fenerbahçe Play-Off'a galibiyetle başladı

Turkish Airlines Euroleague Play-Off ilk maçında sahasında İspanyol ekibi Baskonia Vitoria Gasteiz'i konuk eden Fenerbahçe Doğuş baştan sona önde götürdüğü maçı 82-73 kazanıp seride 1-0 öne geçti. Maçı baştan sona önde götüren ve henüz ilk yarıdan 20 sayılık üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe, son çeyrekte farkın kapanmasına engel olamasa da aldığı rahat galibiyetle seriye iyi başlamanın yanında, kritik anlarda soğukkanlılıkla oyunun kontrolünü elinde tutarak rakibine de önümüzdeki maçlar için ciddi bir gözdağı vermiş oldu. Serinin ikinci maçı cuma akşamı yine Fenerbahçe Ülker Arena'da oynanacak. 

Euroleague | Fenerbahçe - Baskonia | Kostas Sloukas

Maça üst seviyede savunmayla başlayan Fenerbahçe Doğuş, rakibini iki kez 24 saniyede topu kullanamamaya zorlarken (ayrıca bir kez de dolan 24 saniye hakemlerin gözünden kaçtı), kalan hücumlarda da rahat şut bulma izni vermedi. Hava atışından sadece birkaç saniye sonrasında bulduğu hızlı hücum sayısı dışında 5 dakika boyunca sadece savunma kaynaklı bir hızlı hücumdan sayı bulabilen, oyun sete kaldığında ise Fenerbahçe'nin savunmasına çare bulamayan Baskonia ilk 5.5 dakikada sadece 4 sayı kaydedebildi. Hücumda ise Wanamaker'ın yüzdeli şutlarla başlaması ve Vesely'nin pota altındaki enerjisi sarı lacivertli temsilcimizin henüz ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkarıp ilk 10 dakikayı 21-11 önde tamamlamasını sağladı. 


İlk çeyrekte üst düzey savunma konsantrasyonunun getirdiği 5 top çalma yapan Fenerbahçe Doğuş, ikinci çeyreğe de Datome'nin çaldığı topla başlarken, konuk ekip Baskonia aldığı hücum ribauntlarıyla oyunda kalmayı başardı. Konuk ekibin aldığı ilk 10 ribaundun 8'i hücum ribaundu olunca, ilk 14 dakikada yaptıkları 6 top kaybına rağmen Fenerbahçe'yle aynı sayıda şut denemesi yapma şansı buldular. Ribauntlarda zorlanan Fenerbahçe Doğuş, hücumda Sloukas'ın önderliğinde Baskonia tam saha baskılı savunmasını geçerek topu iyi çevirip Yunan guardın asistleriyle sayı bulmakta zorlanmadı. Devrenin sonlarında Melli ve Datome'yle gelen üçlükler Fenerbahçe'nin farkı 20 sayıya kadar çıkarmasını sağlarken, sarı lacivertli temsilcimiz soyunma odasına da 43-26 önde gitti. 

İlk devrede Fenerbahçe Doğuş'un asistlerdeki 12-3, top çalmalardaki ise 6-2'lik üstünlüğü skor tabelasındaki farkın anahtarı oldu. 3 sayılık atışlarda da 6/11'lik bir isabet yakalayan ve rakibini 2/12'de tutan sarı lacivertlilerin tek olumsuz istatistiği rakibine verdiği 10 hücum ribaunduydu. İlk yarıdaki en etkili ismimiz ise 9 sayı - 4 ribaunt ile Jan Vesely oldu. 

Soyunma odası dönüşü Baskonia'da Vildoza, Fenerbahçe Doğuş'ta ise Nunnally'nin karşılıklı sayıları gelirken, hücumdaki akışın durması, savunmada ise Baskonia kısalarının dış şutlarına çözüm bulunamaması İspanyol ekibinin farkı yavaş yavaş azaltmasını beraberinde getirdi. Çeyreğin bitimine 1:20 kala Huertas'ın 1/2 serbest atışı farkı 10 sayıya indirirken, Datome'nin üçlüğüyle derin bir nefes alan temsilcimiz, Guduric'in basketi sonrası son 10 dakikaya da 65-52 önde girdi. 

Final periyoduna pota altında Melli & Datome ikilisiyle takımı kısaltarak başlayan Fenerbahçe 2 dakika içindeki 6-0'lık Baskonia serisine ve farkın 7 sayıya inmesine engel olamadı. Obradovic'in Vesely & Nunnally ikilisini oyuna almasıyla savunmada canlanan ve Baskonia hücumunu durduran Fenerbahçe, oyunun hücum tarafında da doğru tercihler ve içeri penetreler sonrası serbest atış çizgisinden sayılar bularak farkı tekrar çift hanelere çıkardı. Sloukas'ın da dümene geçip asistleriyle takıma yön vermesiyle üstünlüğünü maç sonuna kadar korumasını bilen Fenerbahçe Doğuş sahadan 82-73 galip ayrılarak seride 1-0'lık üstünlüğü eline geçirdi. 

Fenerbahçe Doğuş'ta Brad Wanamaker 16 sayı - 5 ribaunt - 3 asist ile en skorer isim olurken, Jan Vesely 13 sayı - 8 ribaunt, James Nunnally 13 sayı - 3 top çalma ve Kostas Sloukas da 10 sayı - 11 asist - 4 ribaunt ile galibiyette önemli rol oynadılar. Fenerbahçe takım istatistiklerinde ise ribauntlarda 32-24, asistlerde 21-11 ile Baskonia'ya üstünlük sağlarken, 10/21 üç sayı, 16/18 üç sayı isabetiyle yüksek bir yüzde yakaladı. 

4 yorum:

  1. fenerin bu oyundaki galibiyetini ve oyunununu gerçekten büyük bir zevkle izledim. sezon boyu keşke böyle oynasanız

    YanıtlaSil
  2. Bu maçını izlemedim Cuma günü vardı Fenerbahçe Doğuş ikinci galibiyetini aldı. Baskonia ile 95-89 bitti.

    YanıtlaSil
  3. Hayatımda izlediğim ilk basketbol maçıydı. Büyük keyif verdi.

    YanıtlaSil
  4. güzel oyundu. haydi kanaryam bastır. oyun gerçekten çok iyidi.

    YanıtlaSil