11 Nisan 2018 Çarşamba

Euro Cup Galatasaray'a çok yakın

Euro Cup Women final ilk maçında sahasında İtalyan Reyer Venezia'yı konuk eden Galatasaray rakibini 90-68 mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti. Taraftarının yoğun desteği ve rakibe kurduğu baskıyla ilk çeyreğin sonlarından itibaren skordaki üstünlüğü eline geçiren Cimbom, yakaladığı üstünlüğü ikinci yarıda farkı açarak devam ettirdi ve sahadan 22 sayılık bir farkla galip ayrıldı. Böylece İtalya'daki maç öncesi çok önemli bir galibiyet elde eden sarı kırmızılılar ikinci maçta 22 sayının altında bir farkla yenilse bile 2009'dan sonra ikinci kez EuroCup Women'ı kazanmış olacak. 

Galatasaray - Reyer Venezia - EuroCup Women Final

Karşılaşmaya Quigley'in yüzdeli hücumları ve pota altından Petronyte'nin dominant oyunuyla başlayan Galatasaray, hücumda sayı bulmakta zorlanmasa da İtalyan ekibinin art arda üçlüklerine engel olamayınca ilk 8 dakika 17-15 Venezia üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikada gelen mola sonrası savunmasını bir seviye yükselten sarı kırmızılı temsilcimiz çeyreği 25-19 önde tamamlarken, ikinci çeyrekte de Quigley ile sayılar bulmaya devam etti. Çeyreğin büyük bölümünde fark 3-5 sayı arasında gidip gelirken, son 2 dakika içinde sertleşen savunma ile birlikte çalınan toplar sonrası bulunan sayılar Galatasaray'ın devreyi 43-35 önde tamamlamasını sağladı. İlk yarıda 21 sayı kaydeden Quigley devrenin en etkili ismi oldu.


Soyunma odası dönüşü karşılıklı sayılar sonrası 3.çeyreğin ilk beş dakikası 52-46 Galatasaray üstünlüğüyle geçerken, çeyreğin ikinci beş dakikalık bölümünde sahadaki tüm oyuncularının dahil olmasıyla 16-0'lık bir seri yakalayan sarı kırmızılılar farkı 22 sayıya çıkardı ve çeyrek de 68-47 Galatasaray üstünlüğüyle tamamlandı. Final periyodunun ilk 2 dakikası içinde farkın verdiği kısa süreli bir rehavete kapılan Cimbom, rakibine 7-0'lık bir seri verse de, Kaela Davis'in şutu Galatasaray'ın hücumdaki durgunluğuna son vermekle kalmadı, 13-0'lık Galatasaray serisinin de başlangıcı oldu. Bu seriyle farkı tekrar 20 sayının üzerine çıkaran Galatasaray bu üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyarak sahadan 90-68 galip ayrıldı ve şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj yakaladı. 

Galatasaray'da Alexandria Quigley 4/7 üç sayı isabeti, 37 sayı - 4 ribaunt - 3 asist ile maçın yıldızı olurken, Gintare Petronyte 25 sayı - 12 ribaunt - 1 blok, Jelena Dubljevic 14 sayı - 3 ribaunt ve Işıl Alben de 2 sayı - 12 asist - 4 top çalma ile sarı kırmızılıların galibiyetinde önemli rol oynayan diğer isimler oldular. 

0 comments:

Yorum Gönder