1 Nisan 2018 Pazar

YeşilGiresun istedi Galatasaray seyretti

Yeşil Giresun Belediye - Galatasaray OdeabankTahincioğlu Basketbol Ligi'nde haftanın en zevkli maçlarından birini Giresun'da Yeşil Giresun Belediye ile Galatasaray Odeabank arasında izledik. Ligde kalma mücadelesinde her maçın hayati önem taşıdığı Yeşil Giresun Belediye ile son haftalardaki art arda galibiyetlerle Play-Off'a kalma yarışında iddialı bir konuma gelen Galatasaray'ın karşılaşmasında, taraftarının da verdiği destekle 40 dakika boyunca müthiş bir mücadele veren ev sahibi ekip sahadan 97-90 galip ayrılarak hem sahasında üst üste üçüncü galibiyetini aldı hem de Gaziantep Basketbol ile arasındaki galibiyet farkını iki maça çıkararak kümede kalma yolunda önemli bir avantaj elde etti. 

Maçın büyük bölümünde ilk beşte başlayan isimlere yer veren ve benchten gelen oyunculardan toplam 17 dakikada sadece 1 sayı katkısı alabilen Yeşil Giresun Belediye, ilk ve üçüncü çeyreklerdeki birkaç dakika dışında maçın tamamında skor üstünlüğünü elinde bulunan taraf olurken, pota altında Jefferson & Dragicevic, dışarıdan da Boynton & James ikilisinin etkinlikleriyle maç boyunca skor bulmakta zorlanmadı. 35 dakika sahada kalan Jefferson'un 29 sayı - 8 ribaunt - 6 asistle domine ettiği pota altında üstünlüğü hiç bırakmayan, karşılaşmayı 19 sayı - 10 asistle tamamlayan Kenny Boynton'un yönlendirdiği ve Dragicevic & James ikilisinin yüzdeli hücumlarıyla skor üretmekte zorlanmayan Giresun ekibi, İstanbul BBSK (90-81) ve Anadolu Efes (91-87) galibiyetlerinden sonra üst üste üçüncü kez kendi sahasında 90 sayı üzeri skor kaydederek galip geldi ve galibiyet sayısını 8'e yükseltti. 


Galatasaray Odeabank'ta ise, her ne kadar 90 sayı kaydetseler de, maç boyunca hücumda konsantrasyon eksiği dikkat çekerken, takımda düzeni sağlayacak bir lider eksiği göze çarptı. Bu lider eksikliğinde bireysel gayretler ön plana çıkarken, 6/11 üçlükle 24 sayı kaydeden Juskevicius dışında istikrarlı bir oyun sergileyen tek isim hiç olmazsa savunma yapmak için bir gayret gösteren Mehmet Yağmur oldu. Galatasaray'ın hücumdaki bu düzensizliği Yeşilgiresun savunmasının işini kolaylaştırır ve maçın büyük bölümünde aynı beşle sahada kalabilmelerine olanak sağlarken, ev sahibi ekibin ilk üç çeyrek sonunda toplamda sadece beş faul yapmış olması ve buna rağmen skor üstünlüğünü hala elinde bulunduruyor olması da bu hücum zafiyetinin direkt bir sonucuydu. 

Sonuçta Yeşilgiresun Belediyespor büyük bölümünde aynı beşle sahada kaldığı bir maçta Galatasaray Odeabank karşısında topu iyi çevirerek sonuca vardığı yüzdeli hücumlarla (11/18 üç sayı) sahadan çok değerli bir galibiyetle ayrıldı. Giresun ekibi İstanbul BBSK ve Anadolu Efes galibiyetleri sonrası bir kez daha 90 sayı üzerinde atarak evinde kaybetmedi ve ligde kalmayı hakkettiklerini gösterdi. Galatasaray Odeabank ise belki sezon sonunda Play-Off'a kalacak ve ilk turda sezona veda edecek. Hedeflerin büyük olmadığı bir sezon için hiç de fena sayılmayacak bir sonuç; fakat takımdaki isteksizlik ve düzensizlikten bir an önce kurtulmaları şart. Belki bu takımı Oktay Hoca kurmadı; fakat sezonun kalanı ve önümüzdeki sezon yapılanması adına alınması gereken ciddi aksiyonlar olduğu çok açık. 

1 yorum:

  1. galatasaray gerçekten otudu izledi ya. bu nasıl bir maç anlayamadım

    YanıtlaSil