29 Nisan 2018 Pazar

Anadolu Efes Bandırma'da avantajı kaptı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun bitimine birkaç hafta kala kızışan Play-Off'ta yer kapma savaşının iki önemli aktörü Banvit ve Anadolu Efes bugün Bandırma Kara Ali Acar Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Ligde Beşiktaş Sompo Japan ile birlikte üçüncülük için mücadele eden iki takımın mücadelesinden 90-82 üstün ayrılan Anadolu Efes bu yarışta önemli bir avantajı elde ederken, Banvit aldığı yenilgi ile ilk tur eşleşmesinde ev sahibi avantajı anlamına gelecek ilk dört sıra için girdiği yarışta önemli bir yara aldı. 

Banvit - Anadolu Efes

Karşılaşmaya Banvit pota altından Vidmar'ın dominant oyunuyla başlarken, Adonis Thomas'ın da çembere yönelerek sayıya çevirdiği yüzdeli hücumlar ev sahibi ekibin skor bulmakta zorlanmamasını sağladı. Anadolu Efes'te ise Simon'un dış şutları ve Weems'in penetreleri dikkat çekerken, çeyrek sonuna doğru Motum'un verdiği pota altı katkısı ve Stimac'ın Vidmar'ı ikileterek benche çekilmesini sağlaması konuk ekipin ilk çeyreği 25-18 önde tamamlamasında önemli etken oldu. İlk çeyrekte Banvit'in özellikle Vidmar kenara geldikten sonra sayı bulmakta zorlandığı dikkat çekerken, bu süreçte 2 top kaybı yapan ve serbest atış çizgisindeki atıcıya box-out yapmayıp hücum ribaundu veren Tony Taylor'un maç konsantrasyonunun oldukça düşük olduğu dikkat çekti. 


İkinci çeyreğin başında McCollum'dan potasında gördüğü 4 sayıyla Anadolu Efes'in serisinin 13-0'a çıkmasına engel olamayan Banvit'te Kulig'in de 3. faulünü alması pota altı rotasyonunu daraltırken, Bandırma temsilcisi ilk saha içi isabetini çeyreğin 4.5ncu dakikasında Tony Taylor ile bulana kadar sadece 1 serbest atış isabeti bulabildi. Ev sahibi ekip Caloiaro'nun 5 sayısıyla kısa süreliğine nefes alsa da (26-35), savunmada Simon'un önderliğindeki ikili oyunlara engel olamayınca Motum'dan gelen arka arkaya sayılar sonrası farkı kapatma şansını yakalayamadı. Maçın ilk 20 dakikası 49-34 Anadolu Efes üstünlüğüyle tamamlanırken, ilk devrenin dikkat çeken unsurları Banvit'in yaptığı 10 top kaybı, %44'lük serbest atış yüzdesi ve benchten sayı katkısı gelmemesi, Anadolu Efes'te ise Simon'un 8 sayı - 5 asist - 3 ribauntluk çok yönlü performansı ve McCollum'un kenardan gelerek yaptığı 10 sayılık katkı oldu. 

Soyunma odası dönüşü Thomas ve Rautins'in üçlükleriyle başlayan Banvit, 2 dakika içinde yakaladığı 8-2'lik seriyle farkı tek hanelere indirirken, Tony Taylor'un kaçırdığı hücumlar sonrası gelen Anadolu Efes üçlükleri farkın yine çift hanelerde takip etmesini sağladı. Direksiyonunda Simon'un yönlendirdiği Anadolue Efes, Hırvat oyuncunun sayı ve asistleriyle farkı korurken, Banvit'in pota altında Vidmar ve Kulig ile gösterdiği çabaya rağmen, son 10 dakikaya girerken 71-58'lik üstünlüğü elde etti. 

Final periyoduna iki takım da karşılıklı hatalarla başlarken, McCollum ve Motum ile gelen 8-0'lık seri Anadolu Efes'in farkı 3 dakika içinde 20 sayı üzerine çıkarmasını sağladı: 79-58. Anadolu Efes'in serisine Kulig ve Rautins'in üçlükleri ve Thomas'ın penetresiyle karşılık veren Banvit tekrar ümitlense de, maç boyunca hiç çıkmadan sahada kalan Motum'un üçlüğü Anadolu Efes'in son 5 dakikaya 82-66 önde girmesine ve Banvit'in geri dönüş hayalinin sönmesine neden oldu. Kalan sürede farkın kapanmasına izin vermeyen Anadolu Efes sahadan 90-82 galip ayrılarak ligde üçüncülük mücadelesinde çok değerli bir galibiyet elde etti. 

Anadolu Efes'te benchten gelip 25 dakikada 25 sayı kaydeden Errick McCollum en skorer isim olurken, 40 dakikanın tamamında forma giyen Brock Motum 21 sayı - 3 ribaunt - 2 top çalma ve Krunoslav Simon da 14 sayı - 9 asist - 5 ribaunt ile galibiyette rol oynayan diğer isimler oldular. Banvit'te ise Adonis Thomas 19 sayı - 3 ribaunt - 3 asist, Angelo Caloiaro 16 sayı - 10 ribaunt - 4 asist ve Gasper Vidmar 16 sayı - 6 ribaunt - 3 top çalma ile mücadele ettiler. 

9 yorum:

  1. anadolu efes iyi takım bu başarılar ile her zaman iyi yerlerde olacağı kesin

    YanıtlaSil
  2. anadolu efesin bu maç böylesine iyi bir oyun çıkaracağını tahmin etmezdim. ben beğendim oyunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergiliyorlar. Önemli bir galibiyetti. Belki geniş bir rotasyon kulanmadılar ama gerekli olan galibiyeti aldılar.

      Sil
  3. Berkay Yılmaz30 Nisan 2018 06:27

    Anadolu Efes başarılı bir takım ama son zamanlardaki maçlarından sonra bu maçta bu kadar iyi olacaklarını beklemezdim. Üstün bir performans gösterdiler. Galibiyet tamamen haklarıydı.

    YanıtlaSil
  4. Anadolu Efes bence günden güne eriyor. Tat vermiyor eski havasını bulmalarıda zor bence Fenerbahçe daha uzun yıllar domine edecek gibi duruyor ligi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro yapılanmasını senelerdir tutturamadılar. Sezon başındaki transferleri düşündüğümüzde daha iyisini beklemek mantıklı olmazdı zaten

      Sil
  5. Anadolu Efes'in başında çok tecrübeli bir hoca Ergin Ataman. 3 önemli maçları kaldı.

    YanıtlaSil
  6. Anadolu Efes takımının bu galibiyeti bizleri çok mutlu etti ve birde avantaj yakaladı.

    YanıtlaSil
  7. bugün tekrarını izledim gerçekten ne güzel maç olmuş zamanında

    YanıtlaSil