16 Şubat 2017 Perşembe

Üç temsilcimiz çeyrek final biletini kaptı

Euro Cup Women'da sekiz çeyrek finalistten dördü dün ve bu akşam oynanan Round 1/8 rövanş maçlarıyla belli olurken, dört eşleşmenin üçünde sahaya çıkan temsilcilerimiz sahalarında oynadıkları maçları kazanarak çeyrek finale adlarını yazdırdılar. Kupada diğer 4 çeyrek finalist ve temsilcilerimizin rakipleri önümüzdeki hafta oynanacak Euroleague Women son hafta maçları sonrası gruplarında 5. ve 6. sırayı alan ve Euro Cup'ta mücadele etme hakkı kazanan 4 takımın da dahil olacağı kura sonucunda belli olacak. 


İlk maçta deplasmanda Spar Citylift Girona karşısında 63-71'lik bir skorla sahadan mağlup ayrılan Bellona AGÜ, dün akşam Kayseri'de oynadığı rövanş maçını baştan sona önde götürüp 85-54 kazanarak ilk çeyrek finalistimiz olmuştu. Bugün ise saha iki temsilcimiz çıktı. İlk maçta İtalya'da Reyer Venezia'ya 56-65 yenilen Yakın Doğu Üniversitesi İstanbul'da oynanan rövanşa çok hızlı başladı. İlk çeyreği 18-4 önde tamamlayan temsilcimiz, üstünlüğünü maç sonuna kadar korudu ve sahadan 66-45'lik bir skorla galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. YDÜ'nde McBride ve Vandersloot 21'er sayı kaydederken, McBride'ın 5/5'lik üç sayı isabeti dikkat çekti. Akşamın temsilcilerimiz adına son maçında ise geçen hafta deplasmanda Virtus Eirene Ragusa karşısında 77-67'lik bir galibiyet alan ve önemli bir avantajla İstanbul'a dönen Galatasaray rakibini bu kez İstanbul'da konuk etti. Başa baş geçen maçta oyunun gidişatını sürekli olarak elinde tutan sarı kırmızılılar 68-66'lık galibiyetle çeyrek finale adını yazdıran üçüncü Türk takımı oldular. 


Temsilcilerimiz dışında bu akşam çeyrek finalist olan dördüncü takım Good Angels Kosice olurken, kalan dört çeyrek finalist önümüzdeki hafta oynanacak maçlar sonucunda Euroleague Women'da gruplarında 5. ve 6. sırayı alan takımlar olacak. Temsilcimiz Hatay BŞB son hafta maçında Bourges Basket'i yense dahi üçlü averaja kalınması durumunda dezavantajlı olacağı için Euro Cup'a kalma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünürsek çeyrek finaldeki sekiz takımdan dördünün Türk takımı olma ihtimalini de oldukça yüksek görüyorum. 

3 yorum:

  1. Potanın aslanlarina guveniyoruz

    YanıtlaSil
  2. Euroleague'den gelen takımları gördükten sonra tekrar değerlendiririz; fakat Galatasaray şu anki takımlar arasında önemli bir favori.

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray yarı final yapar ama Euroleague'den eşleşeceği takıma bağlı olarak orda takılabilir.

    YanıtlaSil