6 Şubat 2017 Pazartesi

36 yaşında o hala KAYA gibi

1980 doğumlu bir basketbolcunun hala daha parkelerde mücadele ettiği ender görülür. Hele ki Basketbol Süper Ligi gibi mücadelenin üst seviyede yaşandığı bir ligde yer alabilmek ciddi bir sorumluluk. Kaya Peker de bu sorumluluğu Tofaş ilk beşinde sergilediği performansla başarıyla yerine getiriyor. Özellikle son dört maçta yükselen bir grafik sergileyen Kaya 37. yaşının içinde olmasına rağmen "Hala daha Kaya gibi" yorumlarının yapılmasına neden oluyor. 


Karşıyaka altyapısında yetişip, yeşil kırmızılı forma altında profesyonel olan, sonrasında Efes Pilsen'e transferiyle kariyerinde önemli bir adım atan ve gerek kulüp takımları gerekse milli takımda sayısız başarısı bulunan Kaya Peker'in ilerleyen yaşına rağmen Tofaş'ta ilk beşte sahaya çıkıp sergilediği performans ayakta alkışlanıyor. Bu sezon 6.7 sayı - 3.1 ribaunt ortalamasıyla mücadele eden Kaya, Tofaş'ın en mücadeleci isimlerinin başında gelmesi yanı sıra, son dört maçtaki performansıyla Tofaş pota altı ve hücumunu  yönlendirmesiyle de dikkatleri üzerine çekmiş durumda. YeşilGiresun'a karşı 12 sayı - 6 ribaunt, Pınar Karşıyaka'ya karşı 7 sayı - 9 ribaunt, Darüşşafaka Doğuş'a karşı 13 sayı - 3 ribaunt ve son olarak da Galatasaray Odeabank'a karşı 20 sayı - 8 ribaunt ile oynayan Kaya Peker, kariyerinin sonlarında lacivert beyazlı formayla bir kez daha basketboldan keyif aldığını gösterip izleyenlere de keyif vermekte. 


Kaya Peker'i izlerken ben de ayrı bir keyif alıyorum. Bu başarılı performansı hem zevk veriyor; hem de Tofaş gibi genç oyunculara değer veren bir takımda ardından gelen gençlere örnek oluyor. Yiğit Arslan, Kadir Bayram, Berkan Durmaz, Muhsin Yaşar gibi isimlerin Kaya'nın tecrübesi ve profesyonelliğinden yararlanmaları da bir başka dileğim. Kaya Peker ve Tofaş'a başarılı geçen sezonun devamını diliyorum. 

1 yorum: