22 Şubat 2017 Çarşamba

İstatistikleri şaşırtan iki basketbolcu

Basketbol Süper Ligi'nde 18 hafta geride kaldı. 18 hafta sonunda bireysel istatistiklerde belirli oyuncular MVP, sayı, asist, ribaunt krallığı yolunda sivrilirlerken, iki isim farklı bir istatistikte öne çıktılar. Pınar Karşıyaka'dan Soner Şentürk ve Muratbey Uşak'tan Görkem Sönmez pek alışkın olmadığımız bir istatistiğe imza atarak basketbolseverleri ve istatistik takip etmeyi sevenleri şaşırttılar. İki oyuncunun ortak özelliği ise 18 hafta sonrasında 3 sayı yüzdelerinin serbest atış yüzdelerinden fazla olması...


İki kategoride de en az 5 deneme yapmış isimleri dikkate aldığımızda, zaten iyi bir şutör olduğunu bildiğimiz Görkem Sönmez'in 9/18'lik %50 şut yüzdesinin şaşırtıcı olduğunu söyleyemeyiz. Fakat Görkem 7 kez gittiği serbest atış çizgisinden sadece 2 isabet sağlayarak %28'lik bir serbest atış yüzdesinde kaldı. Özellikle McKissic'in sakatlandığı dönemde süresi artan ve bunu hiç de fena sayılmayacak bir şekilde değerlendiren Görkem'in son zamanlarda dakikaları azalsa da ilerleyen dönemde bu gidişatı ne ölçüde değiştireceğini takip edeceğiz. 


Soner Şentürk için ise durum biraz farklı. İki sezon önce yazdığım bir yazıda da bahsettiğim gibi şampiyon kadroda %6'lık üç sayı yüzdesiyle farklı bir biçimde dikkat çeken isim olan Soner, bu sezon üç sayı çizgisi gerisinden 6/14 atarak bu yönde olumlu bir gelişim gösterse de, serbest atışlardaki 2/7'lik isabet oranıyla aynı Görkem gibi %28'te kaldı. Sezon ortasında kısa süreli bir sakatlık geçiren; fakat son haftalarda tekrar takıma dönen Soner'in de ilerleyen haftalarda üçlük yüzdesini mi yoksa serbest atış yüzdesini mi diğerinin yanına yaklaştıracağını merakla bekliyoruz. 

0 comments:

Yorum Gönder