4 Şubat 2017 Cumartesi

Gaziantep oynadı Kaf Kaf seyretti

Basketbol Süper Ligi 17. haftası maçında Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda Pınar Karşıyaka'nın konuğu olan Gaziantep Basketbol baştan sona önde götürdüğü maçı 92-79 kazanarak galibiyet serisini beş maça çıkardı ve ligdeki galibiyet sayısını 8'e yükselterek Play-Off hedefi doğrultusunda çok değerli bir galibiyet elde etti. Ev sahibi Pınar Karşıyaka ise savunmadaki konsantrasyon eksikliği nedeniyle hiç ortak olamadığı maçta aldığı bu yenilgiyle sahasındaki altı maçlık galibiyet serisine son vermiş oldu. Kaf Kaf böylece bu sezonki yedinci yenilgisini de alarak ilk dört yarışında önemli bir yara aldı.


Maça Denmon ve Rautins'in üçlükleriyle hızlı başlayan Gaziantep Basketbol henüz ilk çeyrekten skor üstünlüğünü elde etti:21-28. Özellikle ilk yarıda konuk ekibin oldukça yüzdeli hücum ettiği izlenirken, Pınar Karşıyaka'nın da savunmada hiç çaba göstermemesi Gaziantep'in ilk yarıdaki 53 sayısının temelini oluşturdu. Geçtiğimiz haftaki YeşilGiresun maçıyla birlikte Gaziantep kariyerine başlayan Marcus Haislip'in hem içeriden hem de dışardan etkili oyunu ile henüz ilk yarıda 20 sayıyı bulması, Karşıyaka'nın çok yönlü sayı bulma kapasitesine sahip Antep uzunlarına savunmada bir çare bulamaması farkın açılmasına neden olurken, devre sonunda Gaziantep Basketbol'un 43-53 üstünlüğü vardı. İlk devrede Pınar Karşıyaka'da oyuna giren sekiz oyuncu da sayı bulurken, Gaziantep Basketbol'da ise sayı dağılımının sadece yabancı oyuncular arasında olduğu görüldü.


Üçüncü çeyreğin ilk birkaç dakikasında Summers'ın üçlükleri Pınar Karşıyaka'nın 6-0'lık bir seriyle farkı 4'e indirmesini sağlarken, bu seriye 12-0 ile karşılık veren konuk ekip farkı 16 sayıya kadar çıkardı: 49-65. Pınar Karşıyaka'nın savunmadaki zaafları bu çeyrekte de devam ederken, pota altıdan ne Owens ne de Petway'in Haislip- Jefferson ikilisine çözüm bulamadıkları görüldü. Brown - Green ikilisinin oyuna bir türlü dahil olamaması ve Ponitka'nın sakatlanarak maçı noktalaması nedeniyle Markovic'in Soner - Muhammed - Erdi üçlüsünü denemek gibi çareler denediği bu dakikalarda bile Egemen Güven'in kenarda oturması taraftarın tepkisini çekerken, Karşıyaka'da skora Dajuan Summers dışında sadece Muhammed Baygül destek olabildi. Gaziantep Basketbol'da ise pota altı kontrolünün elde edilmesi kısaların da daha rahat oynamalarını sağlarken, konuk ekip hücum ribauntlarıyla gelen ikinci şans basketleri sonrası farkın kapanmasına izin vermedi. Bunun yanında Rautins ve Denmon'un topu her aldıklarında savunmayı geçip Karşıyaka savunmasını bir kişi eksiltmeleri daha ilk driplingte ev sahibi savunma dengesini bozarken, Gaziantep ekibinin set sonunda rahatlıkla boş adamı bulmasını sağladı. Sonuçta maç tamamlandığında Gaziantep Basketbol takım halinde 13 hücum ribaundu, 20 asistle iki istatistikte de Karşıyaka'yı geride bıraktı. 

Gaziantep Basketbol'da Davon Jefferson 26 sayı - 7'si hücum 14 ribaunt ve 2 top çalma; Marcus Haislip de 25 sayı - 5 ribaunt ile galibiyetin mimarları olurlarken, Andy Rautins 18 sayı - 8 ribaunt - 6 asist, Marcus Denmon ise 16 sayı - 5 asist ile önemli katkılarda bulundular. Konuk ekipte ilk beşteki 5 yabancı da 36 dakika ve üzeri süre bulurlarken, benchten gelen isimlerden sadece Jure Balazic 2 sayı bulabildi. Türk basketbolculardan ise sayı katkısı gelmedi. Pınar Karşıyaka'da ise 24 sayı - 8 ribaunt - 3 top çalma ile oynayan Dajuan Summers en skorer isim olurken, Muhammed Baygül 3/6 üç sayı isabetiyle 20 sayı kaydetti. DaJuan Summers'ın aynı zamanda 40 dakika oyunda kaldığı gözlerden kaçmadı. 

0 comments:

Yorum Gönder