1 Kasım 2016 Salı

Kaf Kaf'tan doğumgünü hediyesi : 84-75

Bugün kuruluşunun 104. yılını kutlayan Karşıyaka, doğum gününü FIBA Şampiyonlar Ligi'nde aldığı Maccabi Rishon galibiyetiyle kutladı. B Grubu'ndaki üçüncü maçında sahasında son İsrail şampiyonu Maccabi Rishon'u konuk eden yeşil-kırmızılı temsilcimiz, maç boyunca üstünlüğü elinde tuttuğu karşılaşmayı 84-75 kazanarak gruptaki ikinci galibiyetini elde ederken, kuruluş yıldönümünü de taraftarı önünde galibiyetle kutlamış oldu. 


Bu sezon Maccabi'nin herhangi bir maçını izlememiş biri olarak, maçtan önce son İsrail şampiyonu ve grupta ilk iki maçını kazanmış bir takım olan İsrail ekibinin Pınar Karşıyaka için kolay bir rakip olmayacağı kanısındaydım. Fakat karşılaşmanın başından itibaren oyunun kontrolünü elinde tutan Kaf Kaf, Dillard'ın oyunu iyi yönlendirmesi, Ponitka ve Summers'ın da skorer oyunu ile kısa sürede farkı elde etti. Maccabi'de Richard ve Mccrea'nın aldıkları hücum ribauntları sonrası kaydettiği sayılar olmasa henüz ilk yarıdan 20 civarı bir fark görmek mümkün olabilirdi. Tabi Petway'in birkaç dakika içinde aldığı 4 faul ile Kaf Kaf'ın hızını kestiğini de atlamamak lazım. İlk yarıdaki bir diğer değerli nokta da, Egemen Güven ve Alp Karahan'ın aldığı süreler ve Egemen'in kısa sürede skora 4 sayılık bir katkıda bulunmasıydı. 

İlk yarıyı 38-31 önde tamamlayan Karşıyaka ikinci devrenin başına biraz tutuk başlayarak faul haklarını doldurup farkın 4 sayıya kadar inmesine engel olamasa da (40-36), Brown ve Summers'tan gelen dış şutlarla tekrar havaya girerek 12-0'lık bir seri yakaladı. Bu dakikalarda Ponitka da dış şutlarla etkili olurken, Kaf Kaf son çeyreğe 65-48 önde girdi. Final periyodu oldukça ilginç seyretti. Son 6 dakikaya 69-50 önde giren yeşil kırmızılı temsilcimiz basit hatalar yapmaya başladı. Hakemlerin bu dakikalarda İsrail ekibinin faullü oyununa daha müsamahalı davranmaya başlaması ve yer yer hatalı yürümeleri atlamasıyla gerilen karşılaşmada, Karşıyaka'da Brown teknik faul alırken, Thomas'ın üçlükleriyle farkı kapatan Maccabi Rishon son 2.5 dakikaya girerken skoru 72-66'ya kadar getirdi. Muhammed Baygül'ün kritik üçlüğüyle hayat bulan Kaf Kaf bir anlamda krizden de çıkarken, farkın daha fazla kapanmasına izin vermeden karşılaşmayı 84-75 kazandı. 

Pınar Karşıyaka'da DaJuan Summers 19 sayı - 7 ribaunt - 3 asist - 3 top çalma ile en etkili isim olurken, Mateusz Ponitka 18 sayı - 4 ribaunt, Muhammed Baygül 10 sayı - 7 ribaunt, Josh Owens 10 sayı - 8 ribaunt - 2 blok ve Kevin Dillard da 6 sayı - 12 asist - 3 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar. Normal koşullarda çok daha farklı kazanabileceği maçı 9 sayılık bir farkla tamamlayan Kaf Kaf grupta üçüncü maçında ikinci galibiyetini alırken, takımda sezon başından beri dikkati çeken dağınıklığın henüz tam olarak giderilmemiş olduğu göze çarptı. Petway ve Brown'un kendilerine hakim olamayarak aldıkları teknik fauller, coach Markovic'in oyundan memnuniyetsizliğinin fark edilir derecede olması, Dillard'ın kenarda olduğu zamanlarda, Muhammed'in topu fazla öldürmesi Karşıyaka için çözülmesi gereken sorunlar olarak ilk göze çarpanlar. Haftasonu oynayacakları Beşiktaş maçında çok daha sert ve kaliteli bir rakibe karşı bu oyunla galibiyet elde etmeleri ise kolay değil. Bu anlamda coach Markovic'e önemli görevler düşüyor. Bu akşamki galibiyet için tebrik edip yazıya noktayı koyalım. İyi ki doğdun Kaf Kaf!

1 yorum:

  1. Tribünler oldukça boştu. Taraftar maç seçiyor.

    YanıtlaSil