23 Kasım 2016 Çarşamba

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde zirvede

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde E Grubu'ndaki altıncı maçında sahasında Macar ekibi Szolnoki Olaj'ı 89-74 ile geçen Beşiktaş Sompo Japan, namağlup unvanını sürdürdü. Haftaya Beşiktaş ile birlikte namağlup giren iki ekipten diğeri olan Neptunas'ın da dün Ventspils deplasmanında rakibine 66-61'lik skorla yenilmesi sonrası siyah beyazlı temsilcimiz altıncı maçlar sonunda Şampiyonlar Ligi'nin tek yenilgisiz takımı oldu. 



Karşılaşmaya tutuk başlayan temsilcimiz ikinci çeyreğin 2.dakikasına kadar rakibini 5-10 sayı arasında gidip gelen bir farkla geriden takip ederken, Ufuk Sarıca'nın molası sonrası gelen 10-0'lık seriyle öne geçti ve başa baş geçen devreyi Clark'ın skorer oyunuyla 44-41 önde tamamladı. 3. çeyreğin ilk dakikalarında Strawberry ile sayılar bulan Beşiktaş Sompo Japan, Roll ve Clark'ın basketleriyle farkı açmaya başladı. Çeyreğin bitimine 1 dakika kala Şafak'ın üçlüğüyle farkı çift hanelere çıkaran siyah beyazlılar son 10 dakikaya da 69-58 önde girdi. Final periyoduna içerden Stimac, dışardan da Strawberry ve Roll'dan gelen sayılarla başlayan Beşiktaş, bitime 4.5 dakika kala farkı 20 sayıya kadar çıkarırken (83-63), maç sonunda sahadan da 89-74 galip ayrıldı. 


Beşiktaş Sompo Japan'da DJ Strawberry 19 sayı - 6 ribaunt ile en skorer isim olurken, Earl Clark 17 sayı - 7 ribaunt, Vladimir Stimac 16 sayı - 10 ribaunt, Michael Roll 13 sayı - 4 asist ve Michael Thompson da 10 sayı - 7 asist - 3 top çalma ile karşılaşmayı tamamladılar. Beşiktaş takım olarak da rakibine ribauntlarda 40-24 üstünlük sağlayarak pota altını hakimiyeti altına almayı başardı. Beşiktaş Sompo Japan bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nin namağlup tek takımı olarak zirveye çıkarken, grubundaki en yakın rakibiyle arasındaki galibiyet farkı da ikiye yükselmiş oldu. 

0 comments:

Yorum Gönder