22 Kasım 2016 Salı

Kaf Kaf maçı ve Egemen'i kazandı

Pınar Karşıyaka Basketbol Şampiyonlar Ligi B Grubundaki altıncı maçında Ukrayna deplasmanında Khimik Yuzhne'yi 78-60 mağlup ederek gruptaki dördüncü galibiyetini aldı. Maçın ikinci çeyreği son dakikası ve üçüncü çeyreği başındaki toplam 22-0'lık serisiyle skor üstünlüğünü elde eden ve rahat bir galibiyet alan Pınar Karşıyaka'da DaJuan Summers 16, J'covan Brown ise 13 sayı ile skor yükünü çekerlerken, 20 dakika süre alan Egemen Güven de verilen süreyi değerlendirerek 9 sayı - 6 ribaunt - 1 blokluk bir performans sergiledi. Bu sezon Markovic'ten yeterli süreyi alamayan Egemen, rakip zayıf da olsa verilen süreyi iyi değerlendirerek ligde ve Avrupa'da daha fazla süre almayı hakettiğini göstermiş oldu. 



Pınar Karşıyaka grubun son sırasındaki rakibi karşısında ilk yarıda oyunun kontrolünü bir türlü eline geçiremedi. Ponitka'nın fazla hata yapması, Owens'ın son maçlardaki etkisizliği, Dillard ve Muhammed'in düşük yüzdesi Kaf Kaf'ın üstünlüğü yakalamasına engel olurken, son dakika içinde gelen 5-0'lık seri devre sonunda 32-29'luk üstünlüğü getirdi. Soyunma odası dönüşü hücumda daha yüzdeli oynayan yeşil kırmızılılar, Brown, Ponitka ve Summers'ın sayılarıyla farkı açmaya başladı. Soner'in bile 2/2 üçlük isabetiyle katkıda bulunduğu günde, Khimik'in de adeta kısa süreli kontak kapatmasıyla 5 dakika içinde serisini 22-0'a yükselten Karşıyaka, üçüncü çeyreğin ortaları itibariyle farkı 20 sayı üzerine çıkararak galibiyeti cebine koydu. Son çeyrekte fazla süre almayan oyuncularına da yer veren temsilcimiz, Muhammed'in dış şutlardaki isabetleriyle farkı korumasını bildi ve sahadan 18 sayılık bir farkla galip ayrıldı. 



Karşıyaka'da maçın kazanılması yanında belki de en büyük olumlu nokta, 20 yaşındaki Egemen Güven'in aldığı süreler ve bu süredeki performansıydı. Sezon başı itibariyle uzun rotasyonunda daha fazla süre alması beklenen; fakat zaman zaman bu bölgede yaşanan sıkıntılara rağmen yeterli süre alma şansını bulamayan Egemen, bu akşam normalden farklı olarak hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda toplam 20 dakika süre aldı. Rakibin zayıf olmasının da bir etken olduğu bu sürelerde, özellikle oyunun hücum kısmında eline gelen fırsatları iyi değerlendiren Egemen, 4/6 saha içi isabetiyle 9 sayı - 6 ribaunt ve 1 blok yaptı. Geliştirmesi gereken en önemli yanı olan fiziği nedeniyle zaman zaman savunmada aksayan Egemen, yine de ribauntlarda doğru yer tutarak takımın bu alandaki en yüksek istatistiğine ulaştı. Oynadıkça daha gelişeceğine inandığım ikili oyunları ve hiç de fena olmayan şutunu da dikkate aldığımızda, eğer koçu tarafından da desteklenirse, bu akşam galibiyetle birlikte Kaf Kaf'ın en büyük kazancı olduğunu söyleyebiliriz. 

Yazıyı dikkat çeken birkaç dip not'la tamamlayalım:


* Soner Şentürk 2/2 üç sayı isabeti kaydederek maçı %100'le tamamladı. 2014/15 sezonunda Euro Cup'ta Beşiktaş'a attığı 3/3 sonrası career-high olabilir kendisi için. 
* Ponitka kabus gibi başladığı bir ilk yarı sonrasında, soyunma odası dönüşü performansıyla 22-0'lık serinin en önemli kahramanlarından biriydi. İstikrarı yakaladığı takdirde takımı da bir seviye yukarı taşıyacaktır. 
* Muhammed ilk yarı Josh Carter, son çeyrek ise Jon Diebler gibiydi. Son çeyrek performansını başa baş geçen dakikalara da taşıyabilmeli. 
* Egemen'in ikili oyunlardaki içeri devrilme zamanlaması perde için yeterli zaman tanımasa bile, savunmayı şaşırtarak onu boş bırakmaya olanak tanıyor. Guard ile uyum sağladığı takdirde çok can yakar. 

0 comments:

Yorum Gönder