30 Ekim 2016 Pazar

Kandemir ve Acıbadem'de durum karışık

TBL'de sezona iddialı bir kadro ve büyük hedeflerle giren Acıbadem Üniversitesi oynadığı altı maçın sadece ikisinde galibiyet elde ederek beklentilerin oldukça altında kaldı. Maçlarda alınan kötü sonuçlar hem sahada oynanan basketbol hem de saha dışında gerginliğe yol açarken, son olarak Ahmet Kandemir'in kaybedilen Sakarya Büyükşehir Belediye maçı sonrası açıklamaları yaşanan memnuniyetsizliğin bir yansıması olarak görüldü. 


Maç sonrası değerlendirmesinde "Hakemler savunma yapmamıza izin vermediler" ve  "Bu lig dürüst oynayanların değil, hakemi aldatanların ligi olmuş" gibi ifadeler kullanan Ahmet Kandemir'in geçmişte de zaman zaman hakemlerle arasının gerildiğini bilmekteyiz. Bu sezon özelinde ise, yaşadığı sezon başlangıcının bu gerilimi daha da tetiklediğini hatta takımın performansı üzerinde de olumsuz etkiler yarattığını söylemek yanlış olmaz. 

Sezona sürpriz Samsun BŞB Anakent yenilgisiyle başlayan ve ardından gelen Bandırma Kırmızı yenilgisi sonrası alarm çanları çalmaya başlayan Acıbadem Üniveritesi'nde dördüncü haftada Beylikdüzü ve son olarak da bu hafta Sakarya BŞB'ye karşı alınan yenilgiler sonrası Ahmet Kandemir'in geleceği hakkında da soru işaretleri oluşmaya başladı. Kadrosunda Bracey Wright ve Sharrod Ford gibi kariyerli yabancılar yanında, BSL geçmişleriyle dikkat çeken Cenk Akyol, Can Altıntığ, Mutlu Demir, Nusret Yıldırım, Caner Erdeniz, Can Öğüt, Orbay Kaya gibi yerli isimleri bulunduran Acıbadem Üniveritesi'nde geniş kadronun avantajını henüz sahaya yansıtamamış olan Ahmet Kandemir'in tecrübeli ve yetenekli oyuncularını nasıl kullanacağı ve tekrar ligin zirvesini zorlayıp zorlayamayacağını önümüzdeki günler gösterecek. 


Zaman zaman tecrübeli coach'ların üst ligden gelen etki alanlarını ve kariyerlerini kullanarak, oluşan algıyı değiştirmeye; TBL'de her an yönü değişebilecek kaosun ibresini kendi taraflarına çevirmeye çalışma çabalarını izlemekteyiz. Birkaç sene önce Orhun Ene'nin Daçka'nın başında olduğu dönemlerde canlı seyrettiğim kenar yönetim performansı ilk olarak aklıma gelenler arasında. Fakat lig ortalamasının üzerinde bir kadroya sahip olan deneyimli bir coach'un, elindeki malzemeyi kullanmaktansa bu tip yöntemlere gitmesini itici bulmakla birlikte, oyuncular üzerinde de yaratacağı "mağdur" psikolojisi ve çözümü sahada bulmaktan uzaklaşma eğiliminin de, bunalımdan çıkmaya yönelik olumlu bir adım olmadığını düşünenlerdenim. Önümüzdeki haftaki Akhisar maçını merakla bekliyorum. Gerek sahadaki Acıbadem oyunu gerekse hakem yönetimleri açısından. Bakalım gidişatta değişen bir şeyler olacak mı? 

1 yorum:

  1. Mücadele gücünü yükseltecek isim eksik takımda. Play-off yapıp çeyrek ya da yarı finalde elenirler.

    YanıtlaSil