4 Ekim 2016 Salı

Muratbey Uşak Sportif evinde galip: 93-90

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek için ön eleme turu oynayan Muratbey Uşak Sportif, ilk maçında kendi sahasında konuk ettiği Romen ekibi Cluj-Napoca'yı 93-90 mağlup ederek deplasmandaki maç öncesi 3 sayılık bir avantaj yakaladı. Perşembe günkü zorlu Romanya deplasmanında işi hiç de kolay olmayacak olan Muratbey Uşak Sportif rakip sahada galip geldiği ya da 2 sayılık bir farkla yenildiği takdirde Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalmış olacak. 


Karşılıklı basketlerle başlayan ilk çeyrekte oyunu Hakan Demirel ile iyi yönlendiren Uşak Sportif, müsait atış pozisyonlarını bulsa da, bu şutlardan boş dönüp savunmada yeterli sertliği sahaya yansıtamayınca oyun hakimiyetini elde etmekte zorlandı. Çeyreğin sonlarında Berent ve Berkay'ın oyuna girmesiyle mücadele seviyesini bir kademe yükselten temsilcimiz, Berent ve McKissic'ten gelen sayılar sonrası ilk çeyreği 25-21 üstün tamamladı. İkinci çeyreğin başında Uşak Sportif'te Evaldas Kairys'in sayıları dışında dağınık bir basketbol ve tamamen dış şuta dayalı bir oyun gözlenirken, Romen ekibinde Aleksander Rasic'in sayılarıyla devreye girmesi ve hızlı hücumlarla bulunan basketler 4 dakika sonrası 33-33'lük eşitliği sağladı. Okan Bulkaz'ın molası sonrası tekrar toparlanan temsilcimiz Freimanis ve Török'ün sayılarıyla tekrar farkı açmaya başladı. Devre sonunda McKissic ve Freimanis ile sayılar bulmaya devam eden Muratbey Uşak Sportif son 30 saniyedeki basit hatalara rağmen ilk yarıyı 45-38 üstünlükle tamamladı. Temsilcimizde Freimanis 10 sayı - 2 ribaunt ve Kairys 9 sayı - 2 ribaunt ile en etkili isimler oldular. 



Soyunma odasından tutuk dönen Uşak Sportif 2.5 dakika sayı bulamayınca Romen temsilcisi farkı 3 sayıya kadar indirme fırsatı buldu. Özellikle hızlı hücumlarda inanılmaz hatalar yaparak sayı bulmakta zorlanan Uşak ekibi, Lyons'un sayılarıyla üstünlüğünü korurken, Cluj-Napoca'nın da yüzdeli hücum yapamaması sonrası farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi. Karşılıklı basketlerle geçen çeyrekte Lyons 19 sayıya ulaşırken, Muratbey Uşak Sportif son 10 dakikaya 67-62 önde girdi. Final periyoduna iki takım da yüzdeli hücumlarla başlarken, iyi savunmalar sonrası süre bitiminde Rasic ve Adamovic'ten gelen dış şutlar hem temsilcimizin moralini bozdu, hem de 7 dakika kala konuk ekibi 71-72 öne geçirdi. Kendi sahasında skor üstünlüğünü kaybetmek, Uşak Sportif'in maçın önemini hatırlayıp tekrar oyuna konsantre olmasını sağlarken, hücum ritmini geri yakalayan temsilcimiz oyunu dengeye getirdi. Kalan sürede karşılıklı sayılar sonrası farkı bir türlü açamayan Muratbey Uşak Sportif sahadan 93-90 ayrılarak, Romanya'daki ikinci maç öncesi istediği farklı galibiyeti alamamış oldu. 

Uşak Sportif'te Mark Lyons 24 sayı - 4 asist ile en skorer isim olurken, Shaquielle O'Neal McKissic 16 sayı - 4 ribaunt, Rolands Freimanis 13 sayı - 3 ribaunt, Darryl Monroe 11 sayı - 9 ribaunt ve Hakan Demirel 9 sayı - 7 asist ile karşılaşmayı tamamladılar. Konuk ekipte ise en skorer isimler 22 sayı - 5 ribaunt - 6 asist - 2 top çalmalık çok yönlü perfromansı ile Kyndall Dykes ve kenardan gelip 22 sayı - 7 asist ile oynayan Aleksandar Rasic oldular. Takım istatistiklerinde baktığımızda ise Romen ekibinin aldığı 10 hücum ribaundunun yanısıra asistlerdeki 27-19, top çalmalardaki ise 8-1'lik üstünlüğü Uşak Sportif'in farklı galibiyete ulaşamamasının en büyük nedenleriydi. 

0 comments:

Yorum Gönder