15 Ekim 2016 Cumartesi

BSL - 2. Haftaya Bakış: 15 Ekim 2016


Basketbol Süper Ligi'nde 2. haftanın ilk gününde oynanan diğer maçlarla 2. haftaya bakışımıza devam ediyoruz.

Gaziantep Basketbol 73-75 Pınar Karşıyaka

İlk haftadaki performanslarıyla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan iki takımın mücadelesinde Pınar Karşıyaka deplasmanda Gaziantep Basketbol'u uzatma sonunda 75-73'lük skor ile mağlup etmeyi başardı. Vasat hatta kötü denilebilecek iki takımın "kim daha fazla üçlük atabilecek" mücadelesi şeklinde geçen, keyifsiz ve bir o kadar kalitesiz maçta iki takım da ilerisi için iyi sinyaller veremezken maç sonunda 11 üçlük isabeti sağlayan Pınar Karşıyaka, 10 üçlük isabeti sağlayan Gaziantep Basketbol'u geçmeyi başardı.

Pınar Karşıyaka'da disiplinsiz davranışları dolayısıyla ilk hafta sonunda takımdan yollanan Josh Boone yerine alınan Joshua Owens sahadaki yerini alırken Gaziantep Basketbol tarafında takımın en önemli isimlerinden Andy Rautins'in antrenmanda bileğini burkması sonucunda sahada yer alamadı.

Pınar Karşıyaka'da Kevin Dillard 14 sayı, 2 ribaunt, 5 asist, hastalığı dolayısıyla oynayıp oynamayacağı maç öncesinde belli olmayan Mateusz Ponitka 12 sayı, 5 ribaunt ile oynarken Gaziantep Basketbol cephesinde rakibin pota altındaki eksikliğini iyi değerlendiren Deyan Ivanov 18 sayı, 11 ribaunt, 3 asist, 41 dakika sahada kalan William Cherry Jr., 17 sayı, 8 ribaunt, 5 asist ve 42 dakika sahada kalan Marcus Denmon 15 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ile mücadele etti.

Keyifsiz geçen mücadelede sadece 6 oyuncusundan skor bulabilen Gaziantep Basketbol, sınırlı olan potansiyelini gösterirken Pınar Karşıyaka'nın akılsız ve plansız oyunu da gözlerden kaçmadı. Koç Nenad Markovic'in anlam verilemeyen oyuncu değişiklikleri, başta J'Covan Brown olmak üzere Kevin Dillard ve Dajuan Summers'ın birbirinden kötü tercihleri ve pota altı savunmasında göze çarpan problemler ile iyi bir izlenim vermeyen Pınar Karşıyaka'da, Josh Boone yerine transfer edilen Joshua Owens da ilk maçında pek umut veren bir oyun sergilemedi. Bakalım, özellikle ilerleyen haftalarda kadrosunda değişiklikler yapması gerekecek gibi görünen Pınar Karşıyaka, beni yanıltmayı başarabilecek mi?

Trabzonspor Medical Park 85-89 Yeşilgiresun Belediye

Basketbol Süper Ligi'nin, Karadeniz Derbisi'nde ilk hafta Büyükçekmece deplasmanında farklı kaybeden Trabzonspor, genç kadrosuyla ilk maçından Gaziantep Basketbol karşısında galip ayrılan Yeşilgiresun Belediye'yi ağırladı. Büyük çoğunluğu Yeşilgiresun Belediye'nin üstünlüğünde geçen mücadelede son periyotta maça ortak olan Trabzonspor, mücadelenin son saniyelerinde öne geçse de Okben Ulubay'ın üçlüğüne ve dolayısıyla maçın uzatmaya gitmesine engel olamadı. Uzatma periyodunda toparlanan Yeşilgiresun Belediye ise mücadeleyi 89-85'lik skorla kazanmayı bildi.

İlk iki hafta sonunda kadro derinliği ve uyumu konusunda ciddi problemleri olduğu göze çarpan Trabzonspor, ligin ilk iki haftasında galibiyet alamayarak küme düşme adayları arasında yer alabileceğini gösterdi. Düzensiz hücumlarla organize olamadığı göze çarpan Trabzonspor'da, Julian Wright 19 sayı, 6 ribaunt, 2 asist, Malcolm Lee 15 sayı, 8 ribaunt, 1 asist, Caleb Green 10 sayı, 6 ribaunt, 4 asist ve Stefan Moody 12 sayı, 9 ribaunt, 4 asist ile mücadele etti. Takımın lideri olması beklenen Dwight Hardy'nin kötü performansı da göze çarpan detaylarlandı.

Kadrosunda genç oyunculara yer vermesinden dolayı maçları merakla beklenen Yeşilgiresun Belediye'de ise gençlere verilen şans ilk iki hafta itibariyle iyi kullanılıyor. Trabzonspor karşısında 20 sayı, 6 ribaunt, 4 asist ile yıldızlaşan Okben Ulubay'ın yanı sıra 16 sayı, 4 ribaunt, 3 asist ile mücadele eden Emircan Koşut, Yeşilgiresun Belediye'nin en skorer isimleri oldular. İki genç oyuncunun yanı sıra takımın yabancı oyuncularından Malcolm Armstead 15 sayı, 3 ribaunt, 6 asist, Rasid Mahalbasic 13 sayı, 4 ribaunt ve Ricardo Ledo 11 sayı, 9 ribaunt ile oynadı.

Sırp koç Trifunovic'in önderliğinde dar rotasyon ve gençler ile mücadele eden Yeşilgiresun Belediye'nin lige 2/2 ile başlamasının yanı sıra genç oyunculardan Okben Ulubay ve Emircan Koşut'un gösterdikleri performanslar ilerleyen haftalarda da çok merakla takip edileceğe benziyor.  Biz de Technical Faul Blog olarak alt yaş milli takımlarında pek çok başarılar kazanan genç oyuncularımızın süre bulmalarını destekliyor ve ilgiyle takip ediyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder