28 Nisan 2012 Cumartesi

UMMC Ekaterinburg Rusya şampiyonu!

İstanbul'da düzenlenen Kadınlar Euroleague Sekizli Final'inde Rusya'yı temsil eden iki ekip UMMC Ekaterinburg ve Sparta&K Moscow Region, Rusya Ligi finalinde de birbirlerine rakip oldular. Final serisinin ilk iki maçını kendi evinde kazanıp Moskova'ya büyük bir avantajla giden UMMC Ekaterinburg, üçüncü maçta rakibini adeta sürklase ederek sahadan 64-89 galip ayrıldı ve seride durumu 3-0'a getirerek Rusya PBL Ligi şampiyonu oldu.

UMMC Ekaterinburg'da 23 sayı, 7 ribaund ile oynayan Sandrine Gruda ve 20 sayı, 9'u hücum 11 ribaund ile oynayan Candace Parker maçın yıldızları olurlarken, Sue Bird 17 sayı, 3 asist ve Deanna Nolan da 12 sayı, 6 asist, 4 ribaund ile mücadele ettiler. Sparta&K'ın ayakta kalan tek ismi ise 22 sayı, 4 ribaund ile karşılaşmayı tamamlayan Candice Dupree oldu. 
Maçın belki de en ilginç istatistikleri ise ribaund kategorisinde oldu. Ekaterinburg ribaundlarda rakibine 42-21'lik üstünlük yakalarken, bu 42 ribaundun yarısından fazlasının (23) hücum ribaundu olması ve bu sayının Sparta&K'ın toplam ribaund sayısından fazla olması farkı yaratan en önemli unsurdu.

1 yorum:

  1. İstanbul'da Sue Bird'ün sakatlığı sonrası kaybettikleri maç ile finale çıkamamışlardı. Kendi ülkelerinde kupayı almışlar en azından.

    YanıtlaSil