8 Nisan 2012 Pazar

Efes'e kırmızı alarm! (Bandırma Kırmızı 2.lige düştü!)


Sezon başında önceki birçok sezonda olduğu gibi büyük bütçelerle yola çıkıp, Türkiye Kupası ve Euroleague'den beklediği sonuçları alamadan elenen ve sahaya koyduğu basketbolla hayal kırıklığı yaratan Anadolu Efes, bugün de Bandırma deplasmanında ligin son sırasında bulunan Bandırma Kırmızı karşısında çok zorlanıp son çeyrek performansıyla sahadan 71-77 galip ayrıldı ve önümüzdeki haftalar için S.O.S vermeye devam etti. Bandırma Kırmızı ise bu sonuç sonrasında matematiksel olarak da 2.lige düşmeyi garantilemiş oldu.

Başa baş geçen ilk çeyreği Şafak ve İbrahim'in sayılarıyla 20-16 önde geçen Bandırma Kırmızı, Miller'ın da devreye girmesiyle devreyi 41-33 üstün tamamladı. İkinci yarının başında da karşılıklı sayılarla ilk 5 dakikada skor üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip, periyodun ortalarında gelen 7-0'lıık Efes serisine engel olamayınca çeyreğin bitimine 2 dakika kala skora denge geldi: 47-47. Son çeyreğe girerken ise 51-50 önde olan taraf Bandırma Kırmızı'ydı. Son 10 dakika da karşılıklı basketlerle başlarken Fatih'in sayıları Bandırma ekibini bitime 4 dakika kala 4 sayı öne taşıdı: 66-62. Fakat kalan dakikalarda tecrübesini kadro kalitesini sahaya yansıtan Efes karşısında basit hatalar yapan genç Bandırma Kırmızı, Anadolu Efes'in skor üstünlüğünü ele geçirip sahadan 71-77 üstün ayrılmasına engel olamadı.
Anadolu Efes'te 21 sayı, 6 ribaund ile oynayan Dusko Savanovic ve 16 sayı kaydeden Sasha Vujacic en skorer isimler olurlarken, Stanko Barac 12 sayı, 6 ribaund, Kerem Tunçeri ise 10 sayı, 9 asist ile mücadele etti. Bandırma Kırmızı'da ise Paul Miller 16 sayı, 5 ribaund, Fatih Cantitiz 13 sayı, 6 ribaund, Şafak Edge ve İbrahim Yıldırım ise 11'er sayı ile karşılaşmayı tamamladılar.

5 yorum:

  1. Bandırma Kırmızı genç oyuncularıyla lige renk kattı. Umarım bir sonraki sene tekrar geri dönerler.

    YanıtlaSil
  2. Anadolu Efes ise bu kadroyu ligin en genç takımını zorla yenmek için kurmadı. Şapkayı önlerine koyup bir kez daha durup düşünmeleri lazım. Gerçi kaç sene oldu; hala daha düşünüyorlarsa o zaman sıkıntı büyük demektir.

    YanıtlaSil
  3. Maçın hakkı Bandırmanındı. Çok yazık oldu. Hakemlerin etkisi de vardı; ama malesef ligimizde bunları sürekli görüyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Efes bu kafayla biraz zor şampiyon olur

    YanıtlaSil
  5. bandırma kırmızıya teşekkürler güle güle gitsinler :D

    YanıtlaSil