23 Nisan 2012 Pazartesi

ACB'de 30.haftanın ardından


İspanya Erkekler Basketbol Ligi ACB'de normal sezon heyecanı tüm hızıyla sürerken bu haftasonu oynanan maçlar sonucu 30. hafta tamamlandı. 30. hafta maçları sonunda Regal Barcelona ligde liderliğini korurken, Real Madrid ve Caja Laboral de takiplerini sürdürdüler. Zirvenin yanında Play-Off'a katılma yarışının da kıyasıya sürdüğü ACB'de bu haftanın panoraması şu şekilde oluştu:

Haftaya 29 maçta 24 galibiyetle lider olarak giren Regal Barcelona, Unicaja Malaga deplasmanından 57-89 gibi rahat bir galibiyetle döndü. Maçın henüz ilk çeyreğinde farkı çift hanelere çıkararak rahat bir maç geçiren Barcelona'da Boniface Ndong 21 sayı, 12 ribaund, 2 blok istatistikleriyle maçın yıldızı olurken, aynı zamanda da ACB'de haftanın en etkili performansını sergilemiş oldu. Regal Barcelona'da Ndong dışında Juan Carlos Navarro, Erazem Lorbek ve Fran Vazquez 12'şer sayı kaydederlerken, Unicaja Malaga'nın en skoreri 18 sayı kaydeden Joel Freeland oldu.
Lideri iki galibiyet geriden takip eden Real Madrid ise sahasında konuk ettiği düşmeme mücadelesi veren Asefa Estudiantes'i son çeyrek performansıyla 85-80 mağlup ederek bu sezonki 23. galibiyetini aldı. Maça çok tutuk başlayarak ilk çeyreği 9-24 geride kapatan Real Madrid, farkı yavaş yavaş kapatıp son çeyrekte de rakibine öldürücü darbeyi vurdu. Real Madrid'te Jaycee Carroll 25 sayı kaydederek en etkili isim olurken, Felipe Reyes 15 sayı, 7 ribaund, Ante Tomic 13 sayı, 7 ribaund ile mücadele ettiler. Estudiantes'te ise 6/7 üç sayı isabeti ile oynayan German Gabriel 26 sayı kaydetmesine rağmen yenilgiye engel olamadı.
Sıralamada üçüncü sırada bulunan Caja Laboral de zayıf rakibi UCAM Murcia'yı kendi sahasında 71-65 mağlup ederek Real Madrid'in iki galibiyet gerisinden ilk iki şansını zorlamaya devam etti. Caja Laboral'de 6/9 üç sayı isabeti ile 24 sayı kaydeden Brad Oleson ile 20 sayı, 7 ribaund ile mücadele eden Maciej Lampe galibiyetin mimarları olurlarken, Mirza Teletovic de 10 sayı, 4 ribaund, 3 asist istatistikleri yakaladı. Murcia'nın en etkili isimleri ise 13 sayı kaydeden Ime Udoka ve 11 sayı ile karşılaşmayı tamamlayan Andres Miso oldular.
ACB'de ilk 3 sıra haricinde Play-Off hakkı elde etme ve iyi bir sıradan Play-Off'a girme mücadelesi de kızışmış durumda. Bu hafta Gescrap Bizkaia Bilbao'yu konuk eden Valencia Basket rakibini 66-63 mağlup ederek dördüncülük yarışında avantaj elde ederken; Lagun Aro GBC, Mutua Jonevtut'u 90-85; Banaca Civica Sevilla, Blancos de Rueda Valladolid'i 77-72 ve Lucentum Alicante de Assignia Manresa'yı 76-70 yenerek bu mücadelede haftayı avantajlı tamamlayan takımlar oldular.

30. hafta sonunda ACB'de puan durumu ise aşağıdaki gibi oluştu:


2 yorum:

  1. Barca futbolun acısını bu sene basketbolda çıkaracak bence.

    YanıtlaSil
  2. Barcelona-Real Madrid futbola benziyor bu açıdan 1. ve 2. olarak :D

    YanıtlaSil