22 Nisan 2012 Pazar

Dev maç Anadolu Efes'in: 69-67


Beko Basketbol Ligi 29. haftanın dev maçında Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya gelen Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in mücadelesi nefesleri kesti. İlk yarıda Fenerbahçe Ülker'in ikinci yarıda ise Anadolu Efes'in daha etkili olduğu mücadelede sahadan 69-67 galip ayrılan Anadolu Efes bu sezonki 23. galibiyetini elde ederken, son haftaya girerken Fenerbahçe Ülker'in normal sezonu beşinci sırada tamamlaması kesinleşti.

Maça pota altından önce Oğuz, sonra da Vidmar'la etkili olarak başlayan Fenerbahçe Ülker ilk çeyreği 14-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe ard arda çalınan sportmenlik dışı ve teknik faullerle farkı kapatan Anadolu Efes, Spahija'nın 3 faullü Oğuz'un tekrar oyuna sokması sonrası alan savunmasına karşı zorlanmaya başladı ve devre arasına Fenerbahçe Ülker 34-40 önde girdi.
İkinci yarının ilk 5 dakikası geride kaldığında 36-47 ile 11 sayı önde olan Fenerbahçe, periyodun sonlarına doğru hücumda sıkıntı yaşamaya başlayınca Anadolu Efes yakaladığı seri ile farkı kapattı ve son 10 dakikalık dilime 47-50 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle girildi. Final periyodunda etkili olan ve oyuna dengeyi getiren taraf Andolu Efes'ti. Müthiş bir çekişme ile geçen son dakikalarda skor üstünlüğü karşılıklı olarak el değiştirirken, Emir Preldzic'in 1/2 serbest atışı sonrası Doğuş'un hızlı hücumuyla Anadolu Efes 69-67 öne geçti. Son hücumu Gist ile kullanan Fenerbahçe, ABD'li oyuncunun isabetli atışının süre dolduktan sonra elden çıkması sonucu sahadan 69-67 yenik ayrıldı.
Anadolu Efes'te Dusko Savanovic 17 sayı, 4 ribaund, Esteban Batista 15 sayı, 12 ribaund, Kerem Tunçeri 11 sayı, 6 asist, Doğuş Balbay ise 7 sayı ile karşılaşmayı tamamlarken, Fenerbahçe Ülker'de çift hanelere ulaşabilen tek isim 19 sayı kaydeden Oğuz Savaş oldu.

1 yorum:

  1. Euroleague'de mücadele eden iki takımımız ligi ancak 3 ve 5. sıralarda tamalayabiliyor. Bakalım play-off'ta ne yapacaklar?

    YanıtlaSil