19 Aralık 2019 Perşembe

Fenerbahçe Beko sonuncuya kaybetti!

Turkish Airlines Euroleague'te sahasında Rus ekibi Zenit St.Petersburg'u konuk eden Fenerbahçe Beko Euroleague sonuncusu rakibine 81-84 mağlup olarak mağlubiyet serisini üç maça çıkardı. Anadolu Efes ve Panathinaikos mağlubiyetleri sonrası taraftarı önünde kendini affettirmek için sahaya çıkan sarı lacivertliler, sadece 3 galibiyeti bulunan rakipleri karşısında ilk yarıyı da 43-38 önde tamamlarlarken, üçüncü çeyreğin ortasıyla birlikte düzenden çıkarak oyunun kontrolünü rakibe verdiler. Bitime 6 saniye kala Sloukas'ın üçlüğü sonrası eşitlikle girilen son savunmayı oldukça kötü yapan Fenerbahçe Beko Andrew Albicy'nin üçlüğü sonrası sahadan 81-84 mağlup ayrılarak 15.maçında 10. mağlubiyetini aldı. 

Turkish Airlines Euroleague | Fenerbahçe Beko - Zenit St.Petersburg

Karşılaşmaya Obradovic'in ilk beşte Bobby Dixon, Leo Westermann, Melih Mahmutoğlu kısa üçlüsü tercihiyle başlayan Fenerbahçe Beko, savunmada Leo Westermann, ribauntlarda Ahmet Düverioğlu ve hücumda pota altında Joeffrey Lauvergne'in etkili oyunlarıyla ilk 6 dakikayı 14-8 önde geçti. Zenit'te Colton Iverson'un bulduğu sayılar Rus ekibinin skora tekrar ortak olmasını sağlasa da, Kostas Sloukas, Nikola Kalinic ve Gigi Datome'nin sayıları sonrası Fenerbahçe Beko ilk 10 dakikayı 22-18 önde kapatan taraf oldu. 


İkinci çeyreğe iyi savunma ve etkili yardımlaşmalarla başlayan Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas'ın Nando DeColo ve Derrick Williams'a yaptığı asistlerle gelen sayılar sonrası 27-18'lik üstünlüğü yakaladı. Nikola Kalinic'in hem savunmada takımın direncini artırdığı hem de hücumda skor üretimine destek olduğu Fenerbahçe Beko, Nando De Colo'nun da sayı ve asistlerine rağmen, Gustavo Ayon'un yüksek posttan yaptığı asistlere ve Mateusz Ponitka'nın sayılarına engel olamayınca farkın kapanmasına engel olamadı ve devre arasına 43-38 önde girdi.   

Fenerbahçe Beko'nun bu sezon sıkça karşılaştığı üçüncü çeyrek sendromu bu akşam da üçüncü çeyrekte baş gösterdi. Çeyreğin ilk 3.5 dakikasını 52-44 önde tamamlayan sarı lacivertliler Zenit St.Petersburg'un üst üste dış şutları karşısında bir çözüm bulamazken, uzunlarımızın faul problemine girmesi bu dakikaya kadar skor üstünlüğünü korumamızdaki en önemli etken olan savunmamızdaki direncimizin bir miktar azalmasına neden oldu. Çeyrek başında Voronov, sonrasında da Ponitka ve Hollins'in sayılarıyla önce farkı kapatan, ardından da çeyrek sonunda skor üstünlüğünü elde eden Zenit St.Petersburg son 10 dakikaya 60-59 önde girdi.

Final periyoduna Kalinic ve Datome'nin dış şutlarıyla başlayan ve istekli savunmayla da 8-0'lık bir seri yakalayan Fenerbahçe Beko, taraftarının da desteğini hissetmeye başladı. Khovstov ve Ayon ile kolay sayılar bulmaya başlayan Zenit, maç boyunca birkaç kez olduğu gibi yine direnç gösterip maça ortak olurken, bu ikilinin savunmasına bir çare bulunamaması ve Ponitka'nın Zenit hücumlarına başarılı bir şekilde liderlik etmesi bitime 3 dakika kala konuk ekibe 78-74'lük üstünlüğü getirdi. Gigi Datome'nin kritik üçlüğü ve yaptırdığı hücum faulle derin bir nefes alan Fenerbahçe Beko bitime 53 saniye kala Derrick Williams'ın 1/2 serbest atışıyla skoru tekrar eşitledi. Önce Gustavo Ayon'un pota altı basketi ardından da Abromaitis'in 1/2 serbest atışıyla avantaj Zenit'e geçemesine rağmen bitime 6 saniye kala Kostas Sloukas'ın üçlüğü sonrası maçı 81-81 ile uzatmaya götürme şansı yakalayan Fenerbahçe Beko, son savunmada önce Ahmet'in adamını kaçırması, ardından da yardıma gelen Sloukas'ın boşta bıraktığı Albicy'nin üçlüğü sonrası sahadan 81-84 mağlup ayrıldı ve mutlak galibiyet hedefiyle çıktığı maçı kaybederek Play-Off yarışında çok çok ağır bir darbe aldı. 

Fenerbahçe Beko'da Joeffrey Lauvergne 18 sayı - 4 ribaunt ile en skorer oyuncu olurken, Nikola Kalinic 16 sayı - 4 asist, Kostas Sloukas 13 sayı - 6 asist ve Nando De Colo da 9 sayı - 6 asist - 5 ribauntla karşılaşmayı tamamladılar. Zenit St.Petersburg'ta ise Mateusz Ponitka 16 sayı - 8 asist, Gustavo Ayon 12 sayı - 5 asist - 3 ribaunt, Andrew Albicy 12 sayı - 3 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar. 

2 yorum:

  1. Obradovic ve Fenerbahçe’nin durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Oyuncular arasında bir sorun var ve coach bunu bir şekilde dışarı çıkmadan çözmeye çalışıyor gibi geliyor bana ama sezon ortasına geldik, iş işten geçiyor Fenerbahçe için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım yeni uzun takviyesi nasıl bir etki yapacak. Obradovic şapkadan tavşan çıkaracak kapasitede bir koç ki, hali hazırda da şapkanın içi boş değil. Fakat ne olacaksa bir an önce olmalı, daha da geç olmadan.

      Sil