17 Aralık 2019 Salı

Anadolu Efes Kaunas'tan zaferle dönüyor

Turkish Airlines Euroleague'te çift maç haftasına liderlik koltuğunda giren Anadolu Efes deplasmanda karşılaştığı Zalgiris Kaunas'ı 74-68 mağlup ederek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Son 7 maçını kaybetmiş olsa bile hiç bir zaman kolay bir deplasman olmayan Zalgiris Kaunas karşısında Beaubois ve Pleiss'in etkili performansıyla maça iyi başlayan Anadolu Efes, bir türlü maçı koparacak hamleyi yapamasa da, final periyodunda Micic'in oyuna ağırlığını koymasıyla sahadan 74-68 galip ayrılarak 14. maçında 12. galibiyetini elde etti. 

Rodrigue Beaubois - Anadolu Efes

Karşılaşmaya Rodrigue Beaubois'nın sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, tempolu oynayan Zalgiris Kaunas'ta Martinas Geben ve Zach Leday'in sayılarına engel olamadı. Karşılıklı sayılarla geçen ilk 3 dakika sonrasında savunmasıyla Zalgiris hücumlarının yüzdesini bozan temsilcimiz hücumda Krunoslav Simon'un da devreye girmesiyle üstünlüğünü hissettirmeye başlarken, Beaubois'in skorer oyunu yanında, Tibor Pleiss'ın hem sayı hem de ribauntlarıyla pota altında etkili olmasıyla ilk 10 dakikayı 26-17'lik üstünlükle tamamladı.


İkinci çeyrekte Jock Landale'i durdurmakta zorlanan Anadolu Efes farkın kapanmasına engel olamazken, Arturas Milaknis'in de üst üste iki üçlükle devreye girmesiyle bitime 3.5 dakika kala 34-35 ile skorda geriye düştü. Shane Larkin'i bir türlü devreye sokamayan Anadolu Efes'te Vasilije Micic ve Alec Peters'ın üçlükleri işlerin iyiye gitmediği anlarda temsilcimize biraz nefes aldırsa da, devre sonundaki 6-0'lık Zalgiris Kaunas serisi ev sahibi ekibin soyunma odasına 43-42 önde gitmesini sağladı. 

Üçüncü çeyreğe Beaubois'nın dışarıdan, Pleiss ve Sertaç'ın da pota altından sayılarıyla gelen 7-0'lık seriyle başlayan Anadolu Efes, Sertaç'ın dördüncü faulünü alması ve coach Ergin Ataman'ın Alec Peters tercihiyle çeyreğin büyük kısmını tam bir beş numarası olmadan geçirdi. Özellikle savunmada Zalgiris Kaunas'ın sayı üretimini oldukça kilitleyen lacivert beyazlılar çeyrek boyunca Zalgiris'i 10 sayıda tutarken, son 10 dakikaya da 55-53 önde girdiler. 

Final periyodunu Pleiss'ın sayısı ile açan Anadolu Efes, Vasilije Micic'in sazı eline alıp kaydettiği üst üste 7 sayıyla üstünlüğünü sürdürürken, Shane Larkin'in bir türlü ritmini bulamadığı maçta Krunoslav Simon ve Chris Singleton'ın özellikle savunmada ve ribauntlarda yaptıkları katkılar Anadolu Efes için X-faktör olarak dikkat çekti. Bitime 4 dakika kala Pleiss, Sertaç, Simon ve Micic'in dörder faule ulaşmalarına rağmen savunmada geri adım atmayan temsilcimiz Singleton ve Pleiss'ın pota altını karartıp, Micic & Larkin ikilisinin skor üretimi sonrası sahadan 74-68 galip ayrılmasını bildi. 

Anadolu Efes'te Tibor Pleiss 18 sayı - 7 ribaunt ve Vasilije Micic 18 sayı - 3 asist ile en skorer oyuncular olurlarken, Rodrigue Beaubois 16 sayı - 2 asist, Krunoslav Simon 7 sayı - 6 ribaunt - 3 asist - 2 top çalma ve hiç sayı kaydedemeyen Chris Singleton da 10 ribaunt - 4 top çalmayla galibiyette önemli rol oynadılar. Shane Larkin'in sadece 6 sayıda kaldığı maçı kazanan Anadolu Efes'in belki de en ilginç istatistiği ise maç boyunca sadece 2 serbest atış kullanmasıydı. 

0 comments:

Yorum Gönder