20 Aralık 2019 Cuma

Anadolu Efes son topta CSKA'ya takıldı

Turkish Airlines Euroleague'te haftanın maçı olarak değerlendirilebilecek mücadelede Anadolu Efes ve CSKA Moskova Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya gelirlerken, büyük bir çekişmeye sahne olan maçın sonunda sahadan 80-81 mağlup ayrılan Anadolu Efes bu sezon 15. maçında üçüncü yenilgisi almış oldu. İlk yarısını 47-43 önde tamamladığı karşılaşmada, üçüncü çeyrekte Krunoslav Simon'un oyuna ağırlığını koymasıyla etkili olan Anadolu Efes, final periyodunda savunmada Kyle Hines, hücumda ise Mike James ile etkili olan CSKA Moskova'nın üstünlüğü yakalamasına engel olamayıp, son topu da Larkin ile iyi kullanamayınca sahadan 1 sayıyla mağlup ayrıldı ve 8 maçlık Euroleague galibiyet serisine son verdi. 

Turkish Airlines Euroleague - Shane Larkin - Anadolu Efes - CSKA Moskova

Karşılaşmaya CSKA Moskova Johannes Voigtmann ve Mike James'in isabetli dış şutlarıyla başlarken, Anadolu Efes skor üretiminde Shane Larkin'in sayı ve asistleriyle etkili oldu. CSKA'nın Mike James ile yakaladığı ivme (3/3 üç sayı - 11 sayı) ve ribauntlarda da Kyle Hines ile hakimiyet kurması çeyreğin ortalarında CSKA'nın skorda öne geçmesine neden olurken, Larkin'in inisiyatif alıp Anadolu Efes'in skor yükünü üstlenmesi (3/3 üç sayı - 11 sayı) ve Doğuş Balbay'ın yarı sahadan buzzer-beater'ı sonrası ilk 10 dakika da 23-22 CSKA Moskova üstünlüğüyle sonuçlandı. 



İkinci çeyreğe Doğuş Balbay'ın da parkede olmasının verdiği avantajla savunma sertliğini arttırarak başlayan Anadolu Efes, iyi savunma, ribaunt ve top çalmalar kaynaklı sayılar bulurken, Rodrigue Beaubois'nın üst üste üç sayı isabetleri taraftarın da maçı hissetmeye başlayıp desteğini artırmasını sağladı. Doğuş Balbay'ın Mike James'e yaptığı savunma yanında pota altında Sertaç Şanlı'nın da boyalı bölgeyi karartması CSKA Moskova hücumlarını kilitlerken, bu ikilinin hücumda da ekstra sayılarla skor üretimine destek olmaları Anadolu Efes'in 5 dakika sonunda 37-29'luk üstünlüğü elde etmesini sağladı. Çeyreğin ikinci yarısında hücumda şut yüzdesi düşen Anadolu Efes'te Doğuş'un yokluğunda savunma sertliğinde de düşüş yaşanması devre sonunda farkın kapanmasına neden olurken, serbest atışlarda az hata yapmamız soyunma odasına 47-43 Anadolu Efes üstünlüğüyle gitmemizi sağladı.

3. çeyreğin başında CSKA Moskova'nın pota altında ikili oyunlarla Kyle Hines'ı iyi kullanıp sayılar bulduğu gözlenirken, Krunoslav Simon'dan gelen isabetli dış şutlar Anadolu Efes'in skor üstünlüğünü korumasını sağladı. Çeyreğin alev alan ismi Krunoslav Simon'un ilerleyen dakikalarda pota altından da sayılar bulmaya başlaması lacivert beyazlıların hücumunu rahatlatırken, Hırvat forvet Anadolu Efes'in bu çeyrekteki ilk 17 sayısının 13'üne imza attı ve son 10 dakikaya girerken Anadolu Efes'in 66-59'luk üstünlüğü yakalamasında önemli rol oynadı.

Final periyodu karşılıklı sayılarla başlarken, çeyreğin ilk dakikalarında iki takım da hücumda çok hata yapıp skor üretiminde zorluk çekti. Çeyreğin ortalarına doğru Kyle Hines ile savunma düzeyini yükselten, hücumda Mike James'in sahneye çıkmasıyla skor üretimini artıran CSKA Moskova bitime 3.5 dakika kala Hines'ın smacıyla 76-74'lük üstünlüğü yakalarken, Simon'un üçlüğü ve Larkin'in Hines üzerinden attığı turnike son dakikaya girerken skora dengeyi getirdi. Bitime 37 saniye kala Tibor Pleiss'ın serbest atış çizgisinden 1/2 atması ve 17 saniye kala James'in Doğuş üzerinden kaydettiği jump shot sonrası son hücuma 80-81 geride giren Anadolu Efes, son topta Shane Larkin'in zor pozisyonda isabet kaydedememesi sonrası sahadan 1 sayıyla mağlup ayrılarak bu sezon Euroleague'teki 3. yenilgisini aldı.  

Anadolu Efes'te Krunoslav Simon 4/5 üç sayı isabetiyle 21 sayı - 5 ribaunt kaydederek en skorer oyuncu olurken, Shane Larkin 18 sayı - 4 asist, Rodrigue Beaubois da 10 sayıyla karşılaşmayı tamamladılar. CSKA Moskova'da da Mike James 28 sayı - 6 ribaunt - 4 asistle maçın yıldızı olurken, Kyle Hines 16 sayı - 6 ribaunt ve Johannes Voigtmann da 15 sayı - 5 ribauntla galibiyette önemli rol oynadılar. CSKA Moskova takım olarak da Anadolu Efes'e karşı ribauntlarda 33-23, asistlerde 16-11, blokta da 7-0'lık avantaj elde ederek özellikle pota altı istatistiklerinde temsilcimize ciddi bir üstünlü sağlamış oldu. 

1 yorum:

  1. Çok yazık oldu. Anadolu Efes Euroleague'te iyi bir seri yakalamıştı. Mike James'i durduramayınca liderliği de kaptırmış olduk. Shane Larkin'in son şutu sayı olsa yine kazanacaktık ama olmadı. O vasat olduğu günlerde de öne çıkacak oyuncular bulmamız şart.

    YanıtlaSil