30 Aralık 2019 Pazartesi

Fenerbahçe 2019'u galibiyetle noktaladı

ING Basketbol Süper Ligi'nde 14. haftanın ve aynı zamanda 2019 senesinin son maçında deplasmanda Arel Üniversitesi Büyükçekmece'nin konuğu olan Fenerbahçe Beko, kabus gibi geçen bir ilk devre sonrasında ikinci yarıdaki performansıyla sahadan 92-68 galip ayrıldı ve 11. galibiyetini elde etti. Karşılaşmanın ilk yarısını 32-40 geride kapatan sarı lacivertliler, ikinci yarı itibariyle savunmalarıyla ev sahibi ekip hücumlarını durdururlarken, Westermann ve Melih'in üçlükleriyle üstünlüğü yakalayıp, 60-28'lik ikinci yarı skoruyla sahadan 92-68 galip ayrıldılar. Fenerbahçe Beko'da yeni transfer Malcolm Thomas da ilk kez sarı lacivertli formayı giyerek 8 sayı - 6 ribauntla galibiyette rol oynayan isimlerden oldu. 

Fenerbahçe Beko 2019'u galibiyetle noktaladı

Karşılaşmaya pota altından Robert Upshaw'un Malcolm Thomas'a sağladığı üstünlük ve dışarıdan Osiris Eldridge & James Saffold ikilisinin üçlükleriyle başlayan Arel Üniversitesi Büyükçekmece ilk 6 dakikayı 15-6 önde geçti. Fenerbahçe Beko'nun alan savunmasına karşı üç sayı çizgisi ardından 9.5 dakika boyunca 0/6'da kalması ve karşısında Eldridge'ten gelen sayılar ev sahibi ekibin farkı çift hanelere çıkarmasını sağlarken, Derrick Williams'ın buzzer-beater üçlüğü sonrası ilk 10 dakika 21-12 Arel Üniversitesi Büyükçekmece lehine sonuçlandı. 


İkinci çeyrekte de savunmada dış şutları riske ederek düşük yüzdeyle üçlük atan Fenerbahçe Beko'nun skor üretimini sınırlayan Arel Üniversitesi Büyükçekmece, çok hücum ribaundu verip, hücumda düzen dışı şutlara yönelince ilk beş dakika ilk çeyrek sonundaki fark seviyelerinde devam etti: 29-19. İyi savunma ardından Osiris Eldridge & Andrew Andrews ikilisinin sayı ve asistleriyle yönlendirdiği hücumlar ev sahibi ekibin farkı korumasını sağlarken, son dakika içinde çalınan teknik faul sonrası Upshaw'ın üçüncü faulüne ulaşıp benche gelmesine rağmen soyunma odasına 40-32 önde giden taraf Arel Üniversitesi Büyükçekmece oldu. 

Soyunma odası dönüşü ikinci devreye Kostas Sloukas'ın asistleri sonrası Nikola Kalinic ve Bobby Dixon ile sayılar bularak başlayan Fenerbahçe Beko 4.5 dakika içinde farkı 2 sayıya kadar indirdi: 45-43. Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de ilk beş oyuncularının sürekli olarak oyunda kalması sonrası yorgunluğun yavaş yavaş baş göstermesi ve sonucunda düzen dışı hücumlara başvurulması hücumdaki yüzdeyi düşürürken, Derrick Williams'ın dört numaradan kısaları besleyip Leo Westermann ve Melih Mahmutoğlu'nu çizgi dışından aktive etmesi Fenerbahçe Beko'nun hem oyunun kontrolünü hem de skor üstünlüğünü eline geçirmesini sağladı ve sarı lacivertliler son 10 dakikaya 61-55 önde girdi. 

Final periyodu Nikola Kalinic ve Mert Celep arasındaki gerginlik ve Kalinic'in diskalifiyesiyle başlarken, Melih Mahmutoğlu'nun üçlüğü çeyreğin ilk dakikasında Fenerbahçe Beko'nun farkı maçta ilk kez çift hanelere çıkarmasını sağladı: 66-55. Malcolm Thomas'ın da oyunun temposunun arttığı dakikalarda skora katkıda bulunduğu Fenerbahçe Beko'da Kostas Sloukas da asistleriyle takımı yönlendirmeye devam ederken, kalan sürede oyundan kopan rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen sarı lacivertliler sahadan 92-68 galip ayrıldılar. 

Fenerbahçe Beko'da Kostas Sloukas 17 sayı - 14 asist - 3 top çalmayla galibiyetin mimarı olurken, Melih Mahmutoğlu 3/5 üç sayı isabetiyle 23 sayı - 4 ribaunt, Leo Westermann da 5/8 üç sayı isabetiyle 17 sayı - 3 asist yaparak geri dönüşte önemli rol oynayan diğer isimler oldular. Arel Üniversitesi Büyükçekmece'de ise Andrew Andrews 19 sayı - 6 asist, Robert Upshaw 17 sayı - 17 ribaunt - 3 asist ve Osiris Eldridge de 9 sayı - 10 ribaunt - 7 asistle karşılaşmayı tamamladılar. 

0 comments:

Yorum Gönder