7 Ocak 2019 Pazartesi

Karşıyaka savunmayı hatırlayınca

Pınar Karşıyaka - Bahçeşehir KolejiBu sezon Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ndeki performansıyla taraftarlarının beklentilerinin altında kalan Pınar Karşıyaka, bugün sahasında konuk ettiği Bahçeşehir Koleji'nin 103-77 mağlup ederek ligin ilk devresini moral veren bir galibiyetle tamamlarken, sahaya yansıttığı mücadeleyle de taraftarını bu sezon ilk kez bu kadar mutlu etmiş oldu. Özellikle ikinci yarıdaki savunma performansı Karşıyaka'da sezonun ikinci yarısı için ümit verirken, Birkan Batuk'un takıma canlılık getirdiği de açık şekilde gözlemlendi.

Gailius'un takımdan ayrılışı ve Chatman'ın sakatlığı nedeniyle 3 yabancıyla sahaya çıkan ve maçın ilk çeyreğinde hem hücum hem de savunmada sezon başından beri alıştığımız dağınıklığın sürdüğü gözlemlenen Pınar Karşıyaka'da İlkan & Walker ikilisinin hem hücumdaki yüzdesiz denemeleri, hem de savunmada yumuşak kalmaları, Harris ve Rautins ile yüzdeli hücum eden Bahçeşehir Koleji'nin skorda öne geçmesini sağladı. İlk 8.5 dakika 24-15 konuk ekibin üstünlüğüyle geçerken, İlkan & Walker ikilisinin yerini Erdi & Birkan'a bırakması Kaf Kaf'ın savunma direncini artırdı. İki oyuncu da hücumda fazla oyuna dahil olamasalar da savunmada sertliğinin artmasında önemli rol oynarlarken, kenardan gelen Berk'in de hücumlara yol göstermesi ve Henry & Marei ikilisinin sayılarıyla oyuna dengeyi getiren Pınar Karşıyaka, Walker'ın devre sonundaki iki üç sayı isabetiyle soyunma odasına 46-45 önde gitti. 


Maçın ikinci yarısı da benzer bir şekilde başlarken, sezon başından beri olduğunun aksine bugün savunma ve hücumda maça konsantre olmadığı çok net fark edilen İlkan'ın kenara gelip Erdi ve Berk'in girmesi Karşıyaka savunmasını bir kez daha canlandırdı. 3.çeyreğin ilk 4.5 dakikası geçildiğinde 57-61 geride olan Kaf Kaf, bu dakikadan sonra pota altında Marei'nin etkinliği, oyun kurucuda Berk'in enerjisiyle (ki asistleri yanında 7/8 saha içi isabetiyle 18 sayı kaydetti) üstünlüğünü eline geçirirken, uzun bir aradan sonra takıma geri dönen Birkan'ın da skora katkısıyla 17-4'lük bir seri yakalayıp son 10 dakikaya 74-65 önde girdi. Yakaladığı momentumu final periyoduna da taşıyan Pınar Karşıyaka, Berk ve Henry ile farkı açmaya devam ederken, Berk & Birkan ikilisinin savunmalarıyla Colom & Rautins'i kilitlemeleri Bahçeşehir Koleji'nin geri dönüşünü engelledi. Bu dakikalarda Karşıyaka'da Birkan ve Henry'nin yüzdeli dış şutları farkı 20 sayının üzerine taşırken, sahadan 103-77 galip ayrılan yeşil kırmızılarda farklı galibiyetten çok sahadaki mücadele, artan savunma seviyesi ve savunma kaynaklı skor üretimi gelecek için ümit veren unsurlar oldu. 

Biraz da maçın sayılarına bakacak olursak, Assem Marei'nin 32 sayı - 11 ribaunt - 3 top çalmalık performansı alkış alırken, Sek Henry'nin 18 sayı - 7 asist ve Berk Uğurlu'nun 18 sayı - 5 asist - 2 top çalmalık oyunları Karşıyaka'nın galibiyetinde önemli rol oynadı. Birkan Batuk da 3/5 üç sayı isabeti ve 11 sayı ile eski takımı formasıyla bu sezon ilk kez sahaya çıkarken, Birkan ve Berk'in savunmasının Colom'u 4, Rautins'i ise 13 sayıda tutması Bahçeşehir Koleji'nin hücum gücünü önemli ölçüde sınırladı. Son olarak da günün formsuz ismi İlkan'ın 26 sayı farkla kazanılan bir maçta -13'lük bir +/- istatistiği yakalaması dikkat çekerken, Berk'in +39, Erdi'nin de +35 ile maçı tamamlamaları takıma kattıkları enerjinin önemli bir göstergesi oldu. 

1 yorum:

  1. Sakatlığının tamamen geçtiği gözüken Berk'in ve Birkan'ın savunmaya getirdiği ivme önemliydi. Marei ve Henry'nin de hücum gücüyle galibiyet geldi. Yeni transfer haberleri de ümit verici. Önümüzdeki haftalarda çok daha iyi bir KSK izleyebiliriz.

    YanıtlaSil